Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències participa demà en el Dia de les Persones amb Discapacitat amb la presentació d'un exoesquelet

02/12/2015
- Demà dijous de 10:00 a 18:00 hores al carrer Menor del Museu es faran demostracions d'aquest prototip desenvolupat per Marsi Bionics que possibilita la marxa en xiquets tetraplègics
La Ciutat de les Arts i les Ciències s'uneix demà a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat col·laborant amb l'empresa Marsi Bionics, que presentarà de 10:00 a 18:00 hores al carrer Menor del Museu dels Ciències, zona de lliure accés, un prototip d'exoesquelet desenvolupat per aquesta empresa en 2013 per a possibilitar la marxa en xiquets tetraplègics amb lesió medul·lar.

A Espanya hi ha 120.000 menors amb diferents patologies (paràlisi cerebral, espina bífida, etc.) que els impedeixen caminar, 700.000 a Europa i uns 17 milions en tot el món. Aquest projecte tecnològic ha rebut el reconeixement científic internacional, amb huit premis d'entitats de prestigi, com Elsevier o euRobotics. En aquests moments el projecte està en fase de prototipatge.

Al llarg del dia, personal de l'empresa Marsi Bionics presentarà als visitants que s'acosten al Museu dels Ciències aquest projecte i les seues increïbles potencialitats en l'àmbit de la salut. També donaran a conéixer la iniciativa de finançament col·lectiu que han iniciat per a aconseguir convertir aquest prototip en un producte que puga comercialitzar-se en el mercat.