Presidència
Agència Valenciana de Turisme

La previsió d'ocupació turística en el litoral de la Comunitat per a aquest pont supera el 70%

04/12/2015
- Francesc Colomer ha avançat hui les dades de previsió d'ocupació hotelera de l'Agència Valenciana del Turisme per al Pont de la Puríssima
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que està previst que els allotjaments turístics del litoral de la Comunitat Valenciana "superen el 70% d'ocupació mitjana durant el Pont de la Puríssima".

Colomer ha avançat així els resultats de l'enquesta realitzada per l'Agència Valenciana del Turisme a una mostra representativa d'hotels, tant de litoral com d'interior, de la Comunitat Valenciana.

"L'absència de pluges i el fet de ser dimarts la festivitat de la Puríssima ha animat les escapades entre els turistes, sobretot dels mateixos ciutadans de la Comunitat, ja que el dilluns també és dia festiu a la Comunitat Valenciana", ha afirmat Colomer.

Quant a les previsions en els municipis de costa, el responsable de Turisme ha destacat que "s'esperen resultats positius, especialment en el litoral d'Alacant i sobretot a Benidorm, on s'espera que es cobrisquen el 95% de les seues places".

"Aquestes previsions -ha continuat Colomer- ratifiquen la tendència d'aquest exercici, que està aconseguint superar els bons resultats obtinguts durant l'any passat, quan assolírem uns resultats històrics".

En concret, l'Agència Valenciana del Turisme estima que per a la ciutat de València es preveu un 61% d'ocupació. Quant a Castelló, part d'unes previsions superiors al 58%; i el litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, preveu una ocupació superior al 53%. Quant al percentatge d'ocupació en els hotels de Benidorm per a aquest pont s'espera que siga del 95%.

El responsable de Turisme ha assenyalat que les dades de l'enquesta elaborada per l'Agència Valenciana del Turisme posen de manifest "la fidelitat del turista que visita la nostra destinació".

Per a Francesc Colomer, "les bones expectatives en el nostre litoral confirmen el posicionament de la Comunitat com a destinació preferent entre els desplaçaments de curta duració per motius de cultura i oci i açò ens ha d'animar per a continuar treballant en la desestacionalització del turisme en la Comunitat".

Respecte a l'ocupació prevista per als hotels d'interior de la Comunitat, el sondeig realitzat per l'Agència Valenciana del Turisme mostra una ocupació prevista superior al 50% durant els dies del pont.

Sobre estes dades, Francesc Colomer ha assenyalat que "les xifres han d'inspirar-nos per a millorar i reforçar els nostres objectius de qualificació i aposta per la diferenciació", i ha afegit que "som un territori fèrtil en productes, la gestió de la nostra diversitat és la gran oportunitat que no hem de desaprofitar".

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme ha explicat que "des de la Generalitat treballarem intensament per a promocionar i impulsar el nostre turisme d'interior per a aconseguir la desestacionalització del nostre turisme".

A més, Colomer ha ressaltat que "les dades d'estimació d'ocupació posen de manifest que el nostre principal mercat són els mateixos ciutadans de la Comunitat Valenciana, per això, hem de continuar treballant per a posar en valor la nostra oferta turística i per a cuidar els turistes més fidels, que som els mateixos valencians".

Talls de veu relacionats

- Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francecs Colomer