Presidència
Ocio infantil

Els xiquets disfressats de temàtica espacial entren gratis al Museu dels Ciències aquest cap de setmana

14/12/2015
Els xiquets disfressats de temàtica espacial entren gratis al Museu dels Ciències aquest cap de setmana
- És una de les activitats de l'Escola de l'Espai, que reuneix els continguts dedicats a l'astronomia de la Ciutat de les Arts i les Ciències
- El Museu també col·labora en el Projecte ODYSSEUS II, el major concurs sobre ciències espacials de l'última dècada
Des del divendres 18 al diumenge 20 de desembre, els xiquets de 4 a 12 anys que hi vagen disfressats de temàtica espacial tindran accés gratuït al Museu de les Ciències. S'admeten des d'àliens o astronautes fins als personatges més coneguts de pel·lícules de ciència-ficció, i també disfresses tan espacials com ara planetes, llunes o estreles. Cada xiquet haurà d'anar acompanyat d'un adult, que també pot disfressar-se, però l'accés gratuït només serà per als xiquets.

Es tracta d'una activitat inclosa en la segona edició de l'Escola de l'Espai, que reuneix les activitats, les exposicions i els continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències relacionades amb l'astronomia. Els visitants poden demanar en les taquilles del Museu el Passaport de l'Espai, on se'ls posarà un segell per activitat realitzada en la casella corresponent. Els menors de huit anys que superen almenys cinc proves, així com els de huit anys o més majors que acrediten huit proves abans del 22 de maig de 2016, podran participar en un sorteig després d'entregar el passaport. Entre els premis, destaca una visita a l'Observatori d'Aras de los Olmos per a dos persones.

A més, l'Escola de l'Espai de la Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora amb l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial en el Projecte ODYSSEUS II amb l'objectiu d'inspirar i atraure els jóvens d'Europa al món de l'exploració espacial. N'hi ha tres categories: Skywalkers (xiquets de set a tretze anys), Pioneers (de catorze a díhuit anys) i Explorers (de dèsset a 22 anys). En la categoria de Skywalkers, els xiquets han d'entregar abans del 31 de març de 2016 un dibuix sobre alguns dels temes del concurs.

En Pioneers podran participar jóvens de catorze a díhuit anys, que hauran de realitzar en equips de dos a tres estudiants, coordinats per un tutor, un treball d'investigació sobre alguns dels temes del concurs. La categoria Explorers es dirigeix a universitaris d'entre dèsset i 22 anys i se'ls proposa realitzar en equips d'un o dos un treball d'investigació sobre la temàtica plantejada. El termini de presentació dels treballs en aquestes dos últimes categories finalitza el 15 de gener de 2016. Tota la informació pot consultar-se en la web AQUÍ, en activitats.

Galeria d'imatges