Presidència

Francesc Colomer clausura la Jornada de formació turística per a equips de govern locals a Xàbia

15/12/2015
- El secretari autonòmic de Turisme destaca la bona acollida de les jornades de formació turística dirigides a entitats locals
- La intenció de les jornades és formar alcaldes i regidors, així com tècnics municipals, en matèries relacionades amb el sector turístic, una activitat econòmica de gran transcendència en el context local
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha clausurat la Jornada de formació turística per a equips de govern locals que s'ha celebrat este matí a Xàbia.

Durant la seua participació, Colomer ha destacat la bona acollida del cicle de jornades de formació turística local, impulsades per l'Agència Valenciana del Turisme i la Universitat de València, i amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant.

La intenció d'estes jornades és formar alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, així com tècnics municipals, en matèries relacionades amb el sector turístic, una activitat econòmica de gran transcendència en el context local.

Després de l'èxit de les jornades realitzades a Cullera, Benicàssim, Cofrentes, Morella i Villena, se celebra esta sessió formativa a Xàbia, que hui reunix 24 participants de 14 municipis.

Colomer ha destacat que "ens trobem en un moment propici per a la governança col·laborativa i estes jornades constitueixen un bon començament". Així mateix, ha assenyalat que "el turisme ha de guanyar jerarquia en les organitzacions locals, ser un tema d'estat que ens permeta vertebrar l'economia i el nostre territori".

En este sentit, ha animat els participants de les jornades a apostar clarament per una estratègia supramunicipal, que permeta crear sinergies i transformar l'oferta turística en un producte singular i competitiu.

Francesc Colomer ha assenyalat que "en les sis jornades que s'han dut a terme, han participat nombrosos municipis, i açò és una mostra de l'interés dels nostres municipis per impulsar els seus recursos cap a un model turístic".

Cal destacar que estes jornades giren entorn dels models turístics, els recursos i els productes turístics, les destinacions, la planificació estratègica o els paisatges valencians. A més, compten amb especialistes de les universitats de la Comunitat Valenciana: la Universitat d'Alacant (UA), la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i la Universitat de València (UV).

El responsable de la política turística de la Generalitat ha ressaltat que, amb estes jornades, "estem impulsant un gran procés de mobilització per a compartir idees i estratègia entorn d'un model turístic que ens permet vertebrar econòmicament tot el territori valencià, des de l'interior més desconegut fins a la zones d'avantguarda més desenvolupades a nivell turístic".