Presidència

El IVASPE forma en violència de gènere a tota la plantilla operativa de la Policia Local de València per a millorar l'atenció a les víctimes

16/12/2015
- Ángel destaca la transcendència que té la primera intervenció dels agents en l'atenció a la víctima
L'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) ha format en violència de gènere a tota la plantilla operativa de la Policia Local de València, un total d'1.400 policies locals entre agents i oficials, amb l'objectiu de millorar l'atenció a les víctimes i la qualitat dels atestats i compareixences realitzades per les patrulles de carrer en aquest tipus de delictes.

Les vuit edicions del curs "Intervenció policial en violència de gènere: un factor clau per a la víctima", que han finalitzat hui, s'han vingut desenvolupant durant els dos últims mesos amb una durada de cinc hores i amb dos objectius específics: que el policia de patrulla tinga una guia bàsica d'actuació per a aquests tipus delictius; i que conega també el que passa després i sàpia derivar a les víctimes als recursos que pogueren necessitar posteriorment.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que aquest curs ha respost de forma satisfactòria a una necessitat que detectem: "formar en violència de gènere als agents de primera intervenció en ser ells els primers que acudeixen davant un cas d'aquestes característiques i per la transcendència que té per a la víctima aquesta primera actuació policial".

En aquest sentit, el director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha afegit que el IVASPE "treballa en la contínua millora dels seus plans formatius i en l'especialització dels policies locals i, per tant, es feia necessari un curs amb aquestes característiques.

El curs ha inclòs dues taules redones: Una primera dins de l'Àrea Psicosocial "Atenció a víctimes de violència de gènere. Mecanismes de derivació"; i una segona dins de l'apartat de Justícia "Procés judicial per violència de gènere. La víctima com a part activa en el procés".