Presidència
En noviembre

Les companyies aèries low cost van transportar a la Comunitat al novembre un 7,5% més de passatgers que en el mateix mes de 2014

17/12/2015
- Fins al novembre la Comunitat ha rebut més de 4,6 milions de passatgers per aerolínies low cost, un 7,4% més interanual
Les aerolínies de baix cost, conegudes com a low cost, van transportar a la Comunitat Valenciana durant el passat mes de novembre un total de 264.191 passatgers procedents de l'estranger, la qual cosa suposa un creixement del 7,5% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Així es dedueix de les dades publicades hui pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme sobre l'entrada de passatgers en companyies aèries de baix cost durant el mes de setembre i acumulat.

Les dades mostren que la Comunitat Valenciana va ser al novembre la quarta destinació espanyola quant a volum d'entrades de passatgers estrangers en companyies low cost, amb una quota del 14%, per darrere de Catalunya, Canàries i Comunitat de Madrid.

L'aeroport d'Alacant-Elx va rebre el 70,9 % del total d'arribades a la Comunitat per aquesta via, amb un total de 187.317 passatgers que van aterrar en vols de baix cost durant el passat mes de novembre, la qual cosa suposa una pujada del 6 %respecte a novembre de 2014. De la seua banda, l'aeroport de València va rebre el mes passat 76.874 passatgers estrangers per aerolínies de baix cost, un 11,2% més interanual.

Per mercats d'origen, cal destacar que el mercat britànic se situa com el principal mercat, amb el 44,7% del total en companyies de baix cost. A més distància es van situar Itàlia i Països Baixos, amb pesos respectius del 13% i 10,4%. Cal destacar que tots ells van augmentar les xifres respecte al mateix mes de l'any passat.


Dades acumulades gener-novembre de 2015

Fins al novembre la Comunitat Valenciana ha rebut més de 4,6 milions de passatgers internacionals entrats per aerolínies low cost, la qual cosa suposa una pujada del 7,4% respecte al mateix període de l'any anterior.

En el període gener-novembre l'aeroport d'Alacant-Elx, que va rebre el 75,9% de les arribades a la Comunitat Valenciana, va superar els 3,5 milions de passatgers, un 6,5% més que en el mateix període de 2014.

De la seua banda, l'aeroport de València va rebre fins al passat mes més de 1,1 milió de passatgers estrangers arribats per companyies low cost, xifra que suposa un increment del 10,3% interanual.