Presidència

L'Hemisfèric mostra al públic les estreles i constel·lacions del cel hivernal

17/12/2015
- La Ciutat dels Arts i les Ciències ofereix per quart any el planetari "Les Nocturnes d'Hivern"
- Tots els dissabtes a les 20:00 hores en la Sala de Projeccions fins al 12 de març de 2016
L'Hemisfèric de la Ciutat dels Arts i les Ciències ofereix per quart any l'oportunitat de conéixer i identificar algunes de les estreles i constel·lacions visibles en el cel hivernal a través de "Les Nocturnes d'Hivern", el planetari que uneix música i astronomia tots els dissabtes a les 20:00 hores en la Sala de Projeccions des del pròxim 19 de desembre fins al 12 de març de 2016.

A través de la narració en directe d'un planetarista, el públic escoltarà històries mitològiques associades a algunes de les estreles i constel·lacions típiques del cel nocturn durant l'estació més freda de l'any. L'espectador viatjarà des de València al Pol Nord i a l'Equador, coneixerà llunes com Fobos, planetes com ara Urà i altres objectes singulars del nostre sistema solar.

Aquesta sessió de planetari també permetrà aguaitar als límits de la nostra galàxia, la Via Làctia, des d'on divisar en tota la seua esplendor els nostres "veïns galàctics", els famosos Gran Núvol de Magalhães i Petit Núvol de Magalhães . El públic també coneixerà curiositats sobre les constel·lacions zodiacals i contemplarà fascinants imatges de Plutó obtingudes per l'actual missió espacial New Horizons, de la NASA.

"Les Nocturnes d'Hivern" compta amb la banda sonora del músic David Vázquez, una de les composicions guanyadores del concurs "Posa-li música a les estreles" que acompanya l'espectador en aquesta original proposta d'exploració espacial hivernal.

Galeria d'imatges