Presidència
A l'Aula Magistral

Les Arts presenta "Aquesta tragèdia de Macbeth", una adaptació de la tragèdia de Shakespeare per al públic més jove

18/12/2015
Les Arts presenta 'Aquesta tragèdia de Macbeth', una adaptació de la tragèdia de Shakespeare per al públic més jove
- El dissabte 19, a les 18.00 h, Les Arts ofereix una representació d'"Aquesta tragèdia de Macbeth", oberta al públic general amb entrades a 7 euros.
- Més de 800 alumnes gaudeixen d'aquesta obra, que s'emmarca dins de les activitats del Programa Didàctic del centre d'arts
El Palau de les Arts Reina Sofía ofereix aquesta setmana una nova adaptació teatral de Macbeth, de William Shakespeare, obra que en la seua versió operística ha inaugurat la temporada d'abonament del teatre.

Aquesta tragèdia de Macbeth, amb text i concepte escènic d'Anselmo Alonso, proposa una visió actual de la tragèdia shakesperiana, que dirigeix Andrés Poveda, amb caracterització, vestuari, il·luminació, selecció musical i audiovisuals realitzats per l'equip tècnic del Palau de les Arts.

Es tracta d'una lectura dramatitzada, amb la qual el Programa Didàctic de Les Arts se suma a les celebracions del 400 aniversari de la mort de Shakespeare, autor sobre el qual es basen els títols que inauguren i clausuren la Temporada 2015-2016, Macbeth, de Verdi, i A Midsummer Night's Dream, de Britten.

L'obra permet, a més, treballar a l'aula una temàtica que comparteixen les dues òperes que Les Arts representa actualment, Macbeth, de Verdi, i Silla, de Händel, l'ambició i l'abús de poder dels governants.

Al llarg d'aquesta setmana, més de 800 alumnes de Secundària i Batxillerat han gaudit d'Aquesta tragèdia de Macbeth a l'Aula Magistral del centre d'arts, que a més s'ofereix el dissabte 19, a les 18.00 h, en funció oberta al públic general amb entrades a 7 euros.

Aquesta tragèdia de Macbeth condensa i ambienta la història de l'ascens i caiguda del monarca escocés en un lloc entre Japó, Londres i el món globalitzat. La posada en escena pren elements del teatre Noh japonés i del Globe Theatre shakesperià, com ara la presència d'un repartiment íntegrament masculí.

A l'escenari de l'Aula Magistral, Miguel Seguí, Alejandro Tormo, Roberto Roig, César Tormo, Isidoro Gasqué i Robert de la Fuente interpreten els papers principals, acompanyats per un cor de caixes, que dirigeix Sandra Sasera, i que abasta també els rols secundaris.

Una vegada finalitzada la representació, actors, director d'escena i l'adaptador de l'obra mantenen un col·loqui obert amb preguntes dels estudiants que han presenciat Aquesta tragèdia de Macbeth.


Esgotades les localitats per al Macbeth del dia 20

El Palau de les Arts Reina Sofía comunica que les entrades per a l'última funció de l'òpera Macbeth, de Giuseppe Verdi, estan esgotades. Només estarà disponible per a la seua compra el 5% de l'aforament de la sala, que es reserva per a comercialitzar-lo el mateix dia de la representació.

Galeria d'imatges