Presidència
Turismo

Colomer proposa la posada en marxa d'un creuer que recórrega la costa de la Comunitat Valenciana

22/12/2015
- El responsable de la política turística de la Generalitat s'ha reunit amb el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez
- Aquest projecte "unirà els tres principals ports de la Comunitat per mar, sense descartar poder realitzar parades també en altres ports", alhora que s'estudiarà la possibilitat d'estendre-ho a Balears
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha proposat la posada en marxa "d'un creuer, destinat en un primer moment al turisme senior, que recórrega la costa de valenciana amb parada en els tres ports de la Comunitat".

El president de l'Agència Valenciana del Turisme ha realitzat aquesta proposta durant la reunió que ha mantingut aquest matí amb el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez.

El secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que "el creuer que estem estudiant aniria destinat per a persones majors i es posaria en marxa durant els mesos de temporada baixa". Al mateix temps, s'estudiarà la posada en marxa de rutes i productes entorn d'aquest recorregut, en què s'incloga tant l'oferta de grans ciutats com de zones d'interior.

"D'aquesta manera, -ha continuat Colomer- impulsem la desestacionalització i facilitem també el turisme a les persones majors que no han pogut disfrutar abans d'aquesta experiència a través d'una oferta nova, original i alternativa".

El responsable de la política turística de la Generalitat ha explicat que aquest projecte "pretén unir els tres principals ports de la Comunitat Valenciana per mar, sense descartar poder realitzar parades també en altres ports valencians". A més, ha afegit que "també contemplem la possibilitat que siga un projecte que s'estenga a Balears", amb els quals iniciaran conversacions respecte a aquesta idea.

Durant la reunió s'han examinat les possibilitats de treball i s'han establit línies de col·laboració perquè la Comunitat i els seus ports siguen més atractius per al turisme, a fi de potenciar la Comunitat Valenciana com a destinació de creuers.

Colomer ha qualificat la reunió com "molt interessant i productiva" i ha anunciat que "posarem en marxa una taula d'estudi en què estaran representats tant els ajuntaments, com els tres ports i el sector turístic per a analitzar l'oferta turística de creuers de la Comunitat i a més, sumar noves rutes".

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme ha manifestat que "entre tots hem d'analitzar i estudiar allò que ens ha limitat en els últims anys per a posicionar-nos com una destinació de creuers" i ha afegit que "hem d'identificar bé les oportunitats i aprofitar-les al màxim". Així, ha assenyalat que "tenim capacitat per a estar millor posicionats en aquest sector, per la qual cosa és necessari realitzar una anàlisi del producte actual que estem oferint i millorar el seu atractiu per a potenciar la nostra imatge".

Talls de veu relacionats

- Declaraciones del secretario autonómico de Turismo, Francesc Colomer