Presidència
Desarrollo territorial estratégico

L'Agència Valenciana del Turisme treballa amb la Universitat per a vertebrar territori i crear productes turístics a la Comunitat Valenciana

28/12/2015
L'Agència Valenciana del Turisme treballa amb la Universitat per a vertebrar territori i crear productes turístics a la Comunitat Valenciana
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, s'ha reunit amb el vicerector de Participació i Projecció Territori de la Universitat de València
- Es tracta d'una ambiciosa estratègia, en què s'està treballant amb la Universitat per al desenrotllament territorial de la Comunitat des d'una perspectiva turística
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que l'Agència Valenciana del Turisme "treballa en la identificació i posada en valor de tot el potencial turístic de la Comunitat Valenciana".

Francesc Colomer ha realitzat estes declaracions després de mantindre una reunió amb el vicerector de Participació i Projecció Territori de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, on s'ha concretat el full de ruta que s'ha de seguir durant l'any que ve.

Colomer ha explicat que "es tracta d'una ambiciosa estratègia, en la qual s'està treballant amb la Universitat per al desenrotllament territorial des d'una perspectiva turística". En concret, ha afegit que "el projecte està centrat a identificar el potencial del paisatge per al posterior desenrotllament de productes turístics amb l'objectiu de vertebrar el territori".

Així, de la mà de les universitats, l'Agència Valenciana del Turisme té previst activar al llarg de 2016 una intensa agenda de mobilització, idees i propostes juntament amb els agents econòmics i socials, actors institucionals, públics i privats, especialment rellevant per als àmbits rurals d'interior.

Colomer ha ressaltat que des de la Generalitat "entenem el paisatge com un espai geogràfic homogeni i coherent, contenidor dels diferents productes turístics que ens oferix la Comunitat Valenciana, com ara cultura, patrimoni, medi ambient, gastronomia, festes, o etnologia"

En esta línia, el responsable de la política turística de la Generalitat ha ressaltat que "la nostra intenció és vertebrar turísticament tota la Comunitat Valenciana per a explorar tot el seu potencial".

Francesc Colomer ha assenyalat que des de la Genaralitat "volem recuperar el paper i el compromís social de la universitat en la transferència de coneixement al món de l'empresa i les destinacions turístiques".

Cal destacar que, mostra d'este compromís, des de l'Agència Valenciana del Turisme ja s'està treballant juntament amb les Universitats de la Comunitat en nou jornades per a les corporacions locals sobre recursos i estratègia turística. Unes jornades que tenen com a intenció formar alcaldes, regidors, així com a tècnics municipals, en matèries relacionades amb el sector turístic, una activitat econòmica de gran transcendència en el context local.

En este sentit, Colomer ha assenyalat que "esta iniciativa ja va en la línia d'oferir ferramentes per a analitzar cada territori i posar en marxa productes turístics capaços de posar de rellevància tot el seu potencial".

Finalment, Francesc Colomer ha destacat que és imprescindible "posar en marxa una planificació i estratègia compartida i apostar per una governança col·laborativa, per unir esforços", per això, ha destacat "la importància de coordinar junt amb la comunitat educativa un grup de treball per a compartir coneixement que redundarà en la qualitat del sector turístic".

Galeria d'imatges