Presidència
Agència Valenciana de Turisme

Les pernoctacions extrahoteleres creixen a la Comunitat Valenciana un 12% al novembre

29/12/2015
- Durant el passat mes les pernoctacions de turistes internacionals en aquest tipus d'oferta turística creixen un 14,7% interanual

- Per modalitats, les pernoctacions en apartaments es van incrementar al novembre un 11,4%, els càmpings un 12,1% i l'allotjament rural un 14,5%
Les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural) de la Comunitat Valenciana van aconseguir al novembre un total de 791.821, xifra que implica un increment del 11,9% respecte al mateix mes de l'any passat, segons les dades difoses hui dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Cal destacar que prop de 655.600 pernoctacions van ser realitzades per turistes internacionals, la qual cosa suposa 14,7 punts més que en el mateix mes de l'any anterior. Per la seua banda, la demanda nacional es manté amb un resultat semblant al de l'any passat, amb més de 136.200 pernoctacions al novembre.

A més, les dades de l'INE publicades hui mostren que al novembre s'ha incrementat el nombre de viatgers que s'allotja en establiments extrahotelers en un 20,2% respecte a les dades registrades en aquest mes de 2014. S'han incrementat tant els viatgers procedents d'Espanya (+6,4%) com els estrangers (+32,8%).

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquests resultats com a positius i ha destacat que "el bon temps generalitzat del mes de novembre en la Comunitat va animar els viatges dels turistes, sobretot del mercat estranger".

Per al secretari autonòmic "és important saber diversificar la nostra oferta per a atraure els nostres visitants els dotze mesos de l'any" i ha recordat que un objectiu prioritari de l'Agència Valenciana del Turisme "és aconseguir desestacionalitzar el nostre turisme i incrementar la rendibilitat del negoci turístic".

Per modalitats d'allotjament

Respecte a les modalitats d'allotjament extrahoteler, destaca el registrat en càmpings on la Comunitat Valenciana es posiciona com la destinació favorita a l'àmbit nacional, registrant el nombre més gran de pernoctacions xifrades a Espanya, amb un total de 440.737, xifra que suposa un increment del 12,1% respecte al mateix mes de 2014.

Quant a l'allotjament en els apartaments de la Comunitat Valenciana, també s'ha registrat un notable increment interanual de l'11,4% en el nombre de pernoctacions, amb un total de 333.292.

Pel que fa a l'allotjament rural, de la mateixa enquesta es desprén que ha registrat un augment interanual del 14,5% en el nombre de pernoctacions durant el passat mes.

Dades acumulades gener-novembre

Pel que fa als resultats dels primers onze mesos de l'any s'estima que més de 2 milions de viatgers es van allotjar en establiments extrahotelers de la Comunitat Valenciana, amb un total de 15,5 milions de pernoctacions. Això suposa un augment interanual del 12,1% en el nombre de viatgers i del 9,8% en el nombre de pernoctacions.

Amb aquests resultats, la Comunitat Valenciana se situa com a segona destinació nacional que major increment registra en les pernoctacions extrahoteleres durant aquest 2015, tan sols superada per Andalusia.

Cal destacar el bon comportament durant aquest període dels residents espanyols, ja que es va incrementar el nombre de viatgers espanyols en un 12,6% i també es van incrementar les pernoctacions que van realitzar en un 12,1%. A més, els turistes estrangers també han contribuït a aquests resultats amb augments del 11,5% en el nombre de viatgers i del 8,2 en les pernoctacions.

Per modalitats, destaca la pujada del 10,3% en el nombre de pernoctacions en càmpings fins a novembre amb un total de 6.492.777 pernoctacions. La demanda nacional en aquesta modalitat acumula una pujada del 9,6% i l'estrangera s'incrementa en un 10,8%.

L'ocupació en allotjament rural ha registrat durant els onze primers mesos de l'any un total de 114.353 viatgers, la qual cosa suposa un 11,8 % més respecte al mateix període de 2014, i 342.776 pernoctacions, un 15,3 % més interanual.

A més, els apartaments van rebre a 1,22 milions de viatgers fins a novembre xifra que suposa un increment del 16,9% a la rebuda en el mateix període de 2014. Les pernoctacions en aquesta modalitat, xifrades en 8,7 milions s'incrementen un 9,2%.