Presidència

El telèfon de emergències "112 Comunitat Valenciana" rep 83 telefonades relacionades amb el temporal de vent

04/01/2016
- La major part es van realitzar des de la província de València, on es preveu el vent alcançe aquesta vesprada ratxes de 100 k/h
El telèfon d'emergències "112 Comunitat Valenciana" ha rebut fins a les 12:30 hores d'aquest matí un total de 83 telefonades des que el Centre de Coordinació d'Emergències decretara ahir a les 17:00 hores la preemergencia per forts vents, nivell taronja per a avui a l'interior de la província de València.

El total de telefonades registrades fins a la citada hora en la província de València ha sigut de 51, seguida de la província d'Alacant amb 24 i Castelló, amb 8. La major part d'aquestes telefonades s'han referit a xicotets incidents sense importància relatius a danys materials en balconades, despreniments de façanes, caigudes de branques d'arbres en vehicles i xicotets incendis de vegetació en la muntanya provocats pel vent de ponent.

Segons dades facilitades per AEMET i les Unitats de Brigades d'Emergència, les ratxes més fortes s'han produït fins al moment en la Vall de la Gallinera i Yátova 90 k/h; Xeresa, 70; Vallada, 61; i Xelva, 50. També a Utiel, 71; Aeroport de València, 65; i Xàtiva, Oliva i Bicorb, 60.

El CCE va enviar ahir un butlletí informant als municipis afectats per aquesta climatologia adversa. A més, va comunicar la situació meteorològica als organismes d'emergències i serveis públics perquè estiguen preparats i adopten les mesures preventives necessàries.

D'altra banda, existeix per a avui una alerta de risc extrem d'incendis forestals (Nivell 3 Previfoc) a l'interior de la província de València i l'interior i litoral nord de la província d'Alacant.

Finalment, AEMET ha establit la predicció per a demà dia 5 de normalització de la situació en tota la Comunitat Valenciana, passant a nivell verd la totalitat del territori: Castelló i Alacant des de les 00:00 hores de demà dimecres i València des de les 06:00 hores de demà dimecres.