Presidència

Colomer: "El nou Grau en Ciències Gastronòmiques de la UV ens situa a l'avantguarda a nivell nacional"

28/01/2016
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit aquesta vesprada a la presentació d'aquesta nova formació universitària que ofereix la UV
- Assenyala que "el Grau està vinculat a la Dieta Mediterrània, a les ciències experimentals i a un panorama acadèmic associat a la innovació"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "el nou Grau en Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València ens situa a l'avantguarda en l'àmbit nacional". A més, "ens permet avançar en qualificació turística i posicionar la nostra marca de Comunitat Valenciana en mercats internacionals".

Per a Colomer "vivim una edat d'or de la gastronomia valenciana i la nostra cuina és sinònim de dieta mediterrània, de productes de proximitat i de qualitat i d'una manera especial d'entendre la restauració". "Hem de saber liderar aquest fenomen que és bo per al sector i per a tota la Comunitat", ha asseverat.

Així ho ha declarat el secretari autonòmic de Turisme durant la presentació del Grau de Ciències Gastronòmiques de la Universitat de València, un acte que ha comptat amb la presència del rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo; el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez; la directora general d'Universitats, Investigació i Ciència, Josefina Bueno; i el president de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, Manuel Espinar.

El grau en Ciències Gastronòmiques, que s'imparteix en la Facultat de Farmàcia, amb una duració de 240 crèdits, pretén la formació de professionals amb una bona base de coneixements científics, tecnològics, de salut i de gestió empresarial, capaços de dissenyar projectes i gestionar serveis gastronòmics en els camps professionals de l'alta cuina, de la restauració comercial i col·lectiva i de la indústria alimentària.

A més, el grau capacita per a desenvolupar i fomentar la creativitat, la innovació i la investigació en el món de la gastronomia, de gran impacte econòmic i social, donant resposta als canvis que es produeixen en l'àmbit de l'alimentació, en la percepció de la cuina i en les noves formes de consum.

Per al responsable de la política turística de la Generalitat "iniciatives com aquest nou Grau en Ciències Gastronòmiques permeten consolidar la qualitat i l'excel·lència del sector turístic de la Comunitat". Segons ha avançat Francesc Colomer "aquest nou Grau està vinculat a la Dieta Mediterrània, a les ciències experimentals i a un panorama acadèmic associat a la innovació".
En aquesta línia, ha recordat que l'Agència Valenciana del Turisme està treballant en la posada en marxa d'un Centre Internacional de la Dieta Mediterrània, perquè "és la nostra i hem de ser avantguarda en açò". A més, ha indicat que en la passada edició de Fitur es va reunir amb responsables de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) per a avançar aquest projecte.

Cal destacar que el Grau en Ciències Gastronòmiques compta amb la col·laboració de l'Agència Valenciana del Turisme, a través de la Xarxa de Centres de Turisme de la Generalitat Valenciana, de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, de l'Escola d'Hostaleria Gambrinus, i també de Mercavalència, dels Consells Reguladors de Denominacions d'Origen de la Comunitat Valenciana i de l'Acadèmia Valenciana de Gastronomia.

Col·laboració de l'Agència Valenciana del Turisme
En virtut del conveni de col·laboració firmat entre la UV i l'Agència Valenciana de Turisme, de data 18 de maig de 2015, l'Agència es compromet a posar a disposició de la Universitat de València les infraestructures del Centre de Turisme (CdT) de València, per a la realització de pràctiques de les assignatures a impartir en el Grau de Ciències Gastronòmiques. Infraestructures que disposen de les més modernes tecnologies en les seues instal·lacions, en el disseny d'espais i en els aspectes funcionals, sent el referent de la formació gastronòmica d'estudiants d'hostaleria i turisme.

Així mateix, a través d'aquest acord la Universitat de València podrà comptar amb la col·laboració de l'Agència Valenciana del Turisme per accedir a professionals amb el perfil, coneixements gastronòmics, i experiència adequats per a impartir o col·laborar puntualment en determinades matèries del pla d'estudis de grau.

El CdT València i la resta de centres de la Xarxa CdT comptaran amb la col·laboració de la Universitat de València, per mitjà de la posada a disposició de docents de les àrees de nutrició, tecnologia dels aliments i d'altres àrees afins, per a actuacions formatives i qualssevol altres que tinguen com a finalitat potenciar el nivell de professionalitat i qualificació del capital humà que presta els seus servicis en el sector de l'hostaleria i el turisme.