Presidència
Cooperació intermunicipal

La nova llei de mancomunitats fomentarà la cooperació entre municipis i abaratirà els serveis prestats

11/02/2016
La nova llei de mancomunitats fomentarà la cooperació entre municipis i abaratirà els serveis prestats
- El director general d'Administració Local, Antoni Such, s'ha reunit amb les mancomunitats de la Comunitat per a explicar-los els criteris i objectius de la nova llei
- En la redacció del text, participaran dos grups d'experts, l'un de gestió local i l'altre d'àmbit legal i d'hisenda
El director general d'Administració Local, Antoni Such, ha presentat aquest dijous a les mancomunitats de la Comunitat Valenciana la reforma del règim jurídic que regula aquests organismes territorials. El principal objectiu que persegueix la nova llei és "fomentar la cooperació entre municipis per a abaratir els serveis que presten", ha explicat Such. Així mateix, es pretén arribar "a una major coordinació en la gestió local i combatre la soledat de la localitat enfront de la unió, sense perdre la seua identitat com a municipi".

Aquest plantejament suposa una important aposta del Consell, que vol que l'Administració local siga un col·laborador de primer ordre amb les polítiques de la Generalitat. El director general creu que "la nova llei posarà a la Comunitat en l'avantguarda de la cooperació intermunicipal".

Un dels principals canvis que comportarà la reforma serà la dotació d'ajudes en funció de les característiques concretes de cada territori. Es tindran en compte criteris com la població, el nombre de municipis que compon cada mancomunitat, la seua superfície així com la realitat social i cultural d'aquestes "enfront de l'aplicació homogènia de l'actual llei", ha explicat Such. Un altre dels fins a què s'intenta arribar és l'agilització dels tràmits per a qualsevol canvi competencial dels ajuntaments.

El director general, Antoni Such, espera que la llei passe davall la supervisió del Consell abans que acabe el semestre. A més, ha anunciat la creació de dos grups d'experts per a la seua redacció. D'una banda, responsables de la gestió de les mateixes mancomunitats, i un altre compost per perfils més tècnics en matèria jurídica i d'hisenda local.

Galeria d'imatges