Presidència

Colomer: "Tenim l'obligació de coordinar accions en benefici del sector i dels ciutadans"

12/02/2016
- Davant de la pròxima aprovació per part del Consell d'un nou decret de coordinació de les diputacions en matèria turística
- El secretari autonòmic de Turisme assegura que "no es tracta d'intervenir sinó de donar coherència i evitar duplicitats"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat hui que "des de la Generalitat tenim l'obligació de coordinar accions en benefici del sector turístic de la Comunitat i de tots els ciutadans". Així ho ha declarat Colomer davant de la pròxima aprovació per part del Consell d'un nou decret de coordinació de les diputacions en matèria turística.

El secretari autonòmic va recórrer la setmana passada la Comunitat Valenciana per a reunir-se amb els responsables de les tres diputacions i amb els representants del sector turístic de les tres províncies per a explicar el contingut d'aquest nou decret.

"No es tracta de dirigir ni arrabassar competències", ha afirmat el responsable de la política turística de la Generalitat Valenciana, qui ha explicat que "es tracta de coordinar responsablement i així es va transmetre en aquestes reunions, en les quals tots van manifestar una bona acollida d'aquesta aposta per la col·laboració conjunta".

Per a Colomer es tracta "d'una obligació moral que devem al sector i als ciutadans de coordinar les nostres accions". A més, "aquest decret té un perfecte ancoratge legislatiu i jurídic segons les competències recollides en l'Estatut d'Autonomia i en la resta de legislació vigent", ha afegit.

Així mateix, el president de l'Agència Valenciana del Turisme ha volgut remarcar que "aquest nou decret suposa la posada en marxa d'un consell de coordinació, en el qual tindran presència les diputacions i la mateixa Agència per a acoblar totes les polítiques que donen coherència a l'acció de les institucions en benefici del sector turístic de la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, Colomer lamenta que "s'haja desenfocat la intenció real del Consell, perquè no es tracta d'intervenir sinó de donar coherència i evitar duplicitats". Es mostra segur que el decret anirà en benefici del sector turístic de la Comunitat, que és el que més ens interessa a tots. "Un nou decret que cal abordar amb esperit col·laboratiu", ha finalitzat.