Presidència

Francesc Colomer es reuneix amb la Mancomunitat l'Horta Nord per a impulsar projectes turístics supramunicipals

12/02/2016
Francesc Colomer es reuneix amb la Mancomunitat l'Horta Nord per a impulsar projectes turístics supramunicipals
- El secretari autonòmic de Turisme destaca la "necessitat de potenciar els recursos turístics més singulars i diferencials de les nostres comarques per a impulsar el turisme"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha mantingut una reunió amb representants de la Mancomunitat l'Horta Nord, per a conéixer de primera mà la situació de la comarca i iniciar una relació de col·laboració entre administracions. 

Durant la trobada s'ha analitzat el potencial dels recursos turístics de la comarca de l'Horda Nord i els alcaldes han proposat la posada en marxa de rutes mancomunades per a potenciar la zona de l'Horta com reclam turístic.

Francesc Colomer ha destacat la "necessitat de potenciar els recursos turístics més singulars i diferencials de les nostres comarques per a impulsar el turisme" i ha assenyalat que l'Horta Nord "és una comarca de gran potencial en la es mescla platja, horta, gastronomia, cultura i patrimoni, així com recursos naturals".

A més, Colomer ha traslladat en la reunió que des de l'Agència Valenciana del Turisme "estem treballant en un pla de paisatge junt amb les universitats amb l'objectiu d'impulsar els nostres recursos naturals".

En aquesta línia, el secretari autonòmic ha ressaltat la importància de desenvolupar aquest pla de paisatge "per a vertebrar i cohesionar l'oferta que la Comunitat Valenciana llança al món" i ha afegit que "la singularitat i la identitat és el més valuós que tenim".

Per a Francesc Colomer, "el nostre model turístic passa per retornar al que som, a la nostra essència, a identificar la nostra part més autèntica". En aquest sentit, ha assenyalat que "tenim la necessitat d'ampliar la mirades, identificar el que som i hem de posar recursos damunt de la taula per a transformar-los en productes".

D'altra banda, el responsable de la política turística ha subratllat que "enguany s'han posat en marxa deu experiències pilot de competitivitat turística junt amb mancomunitats i diputacions que s'ampliaran en els pròxims anys" alhora que ha incidit en que "també s'ha triplicat la inversió per a ajudes a municipis".

Finalment, el secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que en l'actualitat "tenim una necessitat d'analitzar l'oferta existent per a acoblar els recursos turístics de la zona en projectes i iniciatives de l'Agència Valenciana del Turisme, com els nous programes de turisme social en què la intenció és ampliar les destinacions i provocar el desplaçament de visitants per a consum interprovincial".

Galeria d'imatges