Presidència

Francesc Colomer clausura la jornada de Formació Turística per a Equips de Govern Locals a Sagunt

12/02/2016
Francesc Colomer clausura la jornada de Formació Turística per a Equips de Govern Locals a Sagunt
- Una sessió formativa que ha reunit cinquanta assistents de 26 municipis de la província i dues agrupacions supramunicipals
- El secretari autonòmic de Turisme destaca la transversalitat de Sagunt, "que ha sabut complementar la seua oferta amb un turisme industrial, històric i cultural"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha clausurat la "Jornada de Formació Turística per a Equips de Govern Locals" que s'ha celebrat aquest matí a Sagunt.

La sessió formativa s'emmarca dins del cicle de jornades impulsades per l'Agència Valenciana del Turisme en col·laboració amb les universitats de la Comunitat Valenciana: Universitat d'Alacant (UA), Universitat Jaume I de Castelló (UJI) i Universitat de València (UV).

L'objectiu és formar alcaldes, regidors de turisme i promoció econòmica, així com tècnics municipals, en matèries relacionades amb el sector turístic, una activitat econòmica de gran transcendència en el context local.

Durant la seua intervenció, Colomer ha destacat que "és necessari comptar amb una estratègia que permeta als gestors turístics actuar de forma ordenada a mitjà i llarg termini". Per això, per al secretari autonòmic resulta fonamental crear llaços de col·laboració intermunicipal, una de les finalitats d'aquest tipus de sessions formatives.

A través d'aquestes jornades la Generalitat tracta de compartir i alinear una nova política turística. "Necessitem una estratègia compartida, innovadora i que ens posicione en el mercat", ha assenyalat Francesc Colomer.

A més ha insistit en el fet que "entre tots hem de fer un gran esforç per compartir un projecte turístic que signifique qualificar els recursos, transformar-los en producte i comercialitzar-los adequadament".

"La Comunitat Valenciana té la virtut de ser un territori molt fèrtil en diversitat i productes i junt amb la Universitat hem activat aquest procés de mobilització d'idees, d'actors i de compromisos en què el turisme ha de ser un sector clau per a entendre què volem ser com a societat i com a territori en un futur", ha afegit.

El president de l'Agència Valenciana del Turisme ha insistit en el fet que "és indispensable per a les destinacions aprofundir en productes turístics específics". En aquesta línia, ha ressaltat la transversalitat de Sagunt com a destinació turística, ja que "ha sabut complementar la seua oferta amb un turisme industrial i amb un patrimoni històric i cultural importantíssim, però tot de manera molt global i molt integrat en el mateix municipi".

Galeria d'imatges