Presidència

Such: "La Generalitat té dret a treballar les seues pròpies competències"

18/02/2016
- Afirma que "els decrets de coordinació en matèria de Turisme i Esport no són cap agressió a les diputacions"
El director general d'Administració Local, Antoni Such, ha destacat que la Generalitat "té dret a treballar les seues pròpies competències, i el que volem és coordinar amb les diputacions el que són les estratègies i les accions comunes i això no és cap agressió".

Antoni Such ha fet aquestes manifestacions en la seua estada a Castelló per a participar en les jornades sobre Ajudes a municipis, Polítiques Socials i Serveis de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Such ha recordat que "les competències en matèria de Turisme i en matèria d'Esports, que són els dos decrets que hi ha damunt la taula en aquests moments, són exclusives de la Generalitat valenciana".

Ha afegit al respecte que, "per delegació, les diputacions exerceixen les competències perquè són d'àmbit local. "L'únic que volem és rendibilitzar millor els recursos econòmics; es tracta de coordinar les accions i sobretot d'afavorir que no hi haja despesa en duplicitat i que no es facen coses indegudes", ha dit.

El director general d'Administració Local ha assenyalat que la Generalitat Valenciana té la responsabilitat de gastar els recursos públics bé i això vol dir coordinar les polítiques".

"Nosaltres volem fer una crida a abandonar el partidisme i la confrontació política, que entenem que és molt golosa quan diferents partits ocupen responsabilitats diferents, però, pel bé dels ciutadans, hem de coordinar les estratègies, les accions i fer que els recursos públics arriben adequadament als ciutadans".

Antoni Such ha participat en una Jornada organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, on ha presentat el programa d'ajudes econòmiques a municipis de menys de 3.000 habitants i ha declarat que "la Generalitat valenciana ha fet un gran esforç en els seus pressupostos de 2016 per ajudar a aquests ajuntaments".

"En el 2015 l'ajuda era d'un milió d'euros i el nostre esforç ha suposat que hem pujat a cinc milions d'euros enguany per al 2016. Hem quintuplicat l'aportació de la Generalitat valenciana als municipis menuts", ha assenyalat. Pel que fa a l'ús d'aquestes ajudes, ha destacat que "anem a finançar sobretot allò que són les necessitats bàsiques dels ajuntaments; no anem a obligar als municipis a fer inversions que moltes vegades són inútils".