Presidència
Amb l'exigència d'un pla de negoci

La Generalitat trau a subhasta la Ciutat de la Llum per 94,4 milions amb l'exigència d'un pla de negoci

18/02/2016
- Després d'obrir-se un termini de dos mesos per a la presentació d'ofertes, l'adjudicació podria produir-se al juny
- El complex cinematogràfic s'ha dividit en sis lots, que poden vendre's junts o per separat
La Generalitat Valenciana ha tret a subhasta el complex audiovisual de la Ciutat de la Llum a Alacant per un preu de 94,4 milions d'euros i amb l'exigència que les empreses que opten a la compra presenten un pla de negoci, que no ha d'estar obligatòriament relacionat amb el sector cinematogràfic. Segons ha informat el conseller delegat d'aquestes instal·lacions. Miguel Mazón, s'ha obert un termini de dos mesos per a presentar ofertes i al juny podria produir-se l'adjudicació definitiva.

El Boletín Oficial del Estado i el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de hui han publicat el nou plec de condicions per a aquesta subhasta, en què es divideixen els equipaments de la Ciutat de la Llum en sis lots diferents, que arreplega una exigència marcada per la Unió Europea. Es podran fer ofertes per a comprar tot el complex en un sol paquet, encara que també es manté oberta la possibilitat de la compra dividida de cada una d'aquestes parts. Al marge de la subhasta, hi ha tres edificis que es queden fora de la licitació i que es mantindran com a propietat de la Generalitat: l'edifici de restauració, el d'oficines i el centre d'estudis.

Un altre dels aspectes importants d'aquesta nova subhasta és que es rebutjaran totes les ofertes que es presenten el valor de les quals siga inferior al 50% dels imports indicats, en una decisió que suposa un notable canvi respecte a l'anterior intent de venda, en què es permetia baixar fins al 20% del preu inicial. Cal assenyalar, així mateix, que en aquest plec de condicions no es preveu una segona volta per al cas que la subhasta quede deserta en tot o en part.

Miguel Mazón ha subratllat que aquest plec de condicions és "moltíssim millor" que el que va redactar el passat govern popular i que va quedar desert. El conseller delegat considera "un èxit molt important" de l'actual Generalitat l'exigència d'un pla empresarial de negoci, ja que, amb aquesta iniciativa es talla d'arrel qualsevol proposta especulativa. Així mateix, Mazón subratlla que l'actual conjuntura econòmica "pot ser un bon moment" perquè fons internacionals o grups d'inversió busquen rendibilitat en un projecte com el de la Ciutat de la Llum. El conseller delegat ha afirmat que "és una oportunitat històrica per la ubicació, condicions i infraestructures que ofereix aquest conjunt".

Des del Govern Autonòmic valencià hi ha la ferma voluntat de donar-li la major transparència al procés ara iniciat. Tota la informació sobre la subhasta es canalitzarà a través de la plataforma de contractació de la Generalitat. Les instal·lacions que ixen a la venda sumen una superfície total de 360.000 metres quadrats en què s'inclouen sis naus de platós, una trapa de rodatge, edificis de producció, taller i magatzems.