Presidència

Colomer remarca l'aposta per millorar la qualitat de les destinacions turístiques de la Comunitat per a reforçar la seua competitivitat en els mercats

18/02/2016
- El secretari autonòmic de Turisme ha entregat els distintius "Compromís Qualitat Turística" a Orpesa
- Francesc Colomer ressalta que "la implantació del SICTED és un pas més que donem les administracions junt amb el sector empresarial turístic com a aposta per la millora de la qualitat en les nostres destinacions turístiques"
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha fet insistència hui en l'aposta de l'Agència Valenciana de Turisme per la millora de la qualitat de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana amb la intenció de reforçar la seua competitivitat en els mercats, tant nacionals com internacionals.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant l'entrega dels nous distintius "Compromís Qualitat Turística SICTED" a 18 empreses i serveis turístics d'Orpesa, on ha estat acompanyat per l'alcalde de la localitat, Rafael Albert, i pel diputat provincial de Turisme, Andrés Martínez.

Durant l'acte, Francesc Colomer ha explicat que "la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) és un pas més que donem les administracions junt amb el sector empresarial turístic com a aposta per la millora de la qualitat en les nostres destinacions turístiques".

A més, el titular de l'Agència Valenciana del Turisme ha reconegut públicament "el treball i l'esforç col·lectiu de les empreses i els actors turístics de la localitat en la seua defensa de la qualitat", i ha ressaltat que Orpesa "té una gran vocació turística i una gran ressonància en el terreny del turisme familiar".

Per això, el secretari autonòmic els ha animat "a marcar el rumb de la qualificació i a enfortir la cultura de la professionalitat en tot allò que tinga a veure amb el turisme" alhora que ha afegit que "el nostre avantatge competitiu ha de ser la qualitat i les experiències úniques basant-se en productes singulars i diferenciats, per això hem de treballar a potenciar tot allò que converteix en úniques les nostres destinacions".

Així mateix, Francesc Colomer ha assenyalat que "hem de seguir en aquesta línia, reforçant la cooperació entre agents privats i responsables d'administracions per a assumir entre tots un compromís per l'excel·lència, on la competitivitat, el lideratge, la qualitat i els resultats no poden deixar d'estar presents".

"La nostra aposta és que la Comunitat Valenciana oferisca un nivell de qualitat homogeni en tot el territori", ha afegit Colomer, per a qui "una millora en els serveis que es presten al turista repercuteix a incrementar la satisfacció de la seua visita i la fidelització de la destinació".

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions Turístiques (SICTED) és una iniciativa que s'està desenvolupant en el conjunt d'Espanya i en què ja participen al voltant de 190 destinacions i més de 8.500 empreses i serveis turístics.

En aquesta línia, Francesc Colomer ha assenyalat que en l'actualitat "ja són 24 les destinacions SICTED a la Comunitat Valenciana, la qual cosa ens converteix en la segona comunitat autònoma amb més destinacions adherides".

Cal destacar que entre les 18 empreses i serveis turístics d'Orpesa que han rebut hui la distinció que atorga la Secretaria d'Estat i Turisme en col·laboració amb la Generalitat es troben hotels i apartaments turístics, restaurants, comerços museus, platges, així com una oficina de turisme i un port esportiu.

A més, durant l'acte l'ajuntament d'Orpesa també ha entregat un diploma de reconeixement a altres 28 entitats que van ser distingides en 2014 per continuar participant en el projecte.

D'aquesta manera les empreses i serveis turístics que actualment estan distingides amb el "Compromís Qualitat Turística" a Orpesa ascendeixen en l'actualitat a 46.

Finalment, Francesc Colomer, ha felicitat l'ajuntament per haver implicat diversos col·lectius, "permetent fomentar la col·laboració intersectorial i la col·laboració publicoprivada", i també ha ressaltat "la labor d'assessorament que realitzen els tècnics del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i que col·laboren amb els tècnics municipals i amb els de l'Agència Valenciana del Turisme en la implantació del SICTED".