Presidència
El proper 10 de març

L'exposició 'Nikola Tesla. Idees com a llamps' s'inaugura en el Museu dels Ciències el pròxim 10 de març

21/02/2016
- El corrent altern, el motor polifàsic, el control remot i fins i tot els primers treballs pioners en el món de la ràdio, entre els seus invents revolucionaris
- L'exposició de Fundació Telefónica, comissionada per Miguel Ángel Delgado i María Santoyo, proposa un recorregut per l'espai i el temps habitats per Tesla
El Museu dels Ciències Príncep Felip acull a partir del 10 de març de 2016 l'exposició 'Nikola Tesla: Idees com a llamps', de Fundació Telefónica, que recorre la vida i la trajectòria de la figura d'aquest científic i inventor visionari i les seues aportacions al progrés. La mostra es completarà amb visites guiades, activitats i els continguts del Museu relacionats amb aquest personatge com és el Teatre de l'Electricitat i la seua Bobina de Tesla, un generador electromagnètic amb efectes espectaculars, com a rajos de més d'un metre.

Llibres, còmics i més de 16 milions de registres a Internet demostren l'enorme interés que desperta l'inventor nord-americà d'origen serbi (Smiljan, zona de majoria sèrbia de l'actual Croàcia 1856-Nova York, 1943). Es tracta d'una figura fonamental de la història del progrés i desenvolupament de la civilització elèctrica en què encara vivim i a qui devem centenars de patents d'invents que van suposar el canvi al món actual.

Tesla va concebre el corrent altern, va ser pioner en tecnologies visionàries per a la seua època com la robòtica, els avions d'enlairada vertical, les armes teledirigides, els llums de baix consum, les energies alternatives o la transmissió sense fil d'electricitat. I no obstant això, després de caure en desgràcia en les albors del segle XX, va morir i va residir en l'oblit fins a les albors del nostre segle XXI.

De la soledat al 'trending topic'

L'exposició proposa un recorregut per l'espai i el temps habitats per Tesla de l'Imperi austrohongarés al Nova York del primer gratacel, de les habitacions d'hotel als laboratoris, de la fama a la ruïna, de la genialitat a la bogeria, de la soledat al trending topic. Són molts els rostres de Tesla que l'exposició vol comprendre: l'inventor brillant, l'home del seu temps, l'extravagant seductor, el visionari, el superheroi… Però més enllà de la importància tangible del seu llegat, Tesla és una figura profundament inspiradora en multitud d'àmbits.

Galeria d'imatges