Presidència
Turisme

Les pernoctacions en els hotels de la Comunitat augmenten un 15% al gener respecte al mateix mes de 2015

23/02/2016
- Destaca la xifra aconseguida per turistes estrangers en esta modalitat d'allotjament, que augmenta en un 23,7% mentre que la demanda nacional ho fa en un 8,8%
El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que els hotels de la Comunitat Valenciana van superar durant el primer mes de l'any 1,3 milions de pernoctacions, la qual cosa suposa un augment del 15,1% respecte al mateix mes de 2015, segons les dades difoses este dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

"L'avanç de les pernoctacions hoteleres durant l'arrancada de l'any es deu fonamentalment a la bona evolució tant de la demanda nacional, que es va incrementar en un 8,8% i també de la demanda estrangera, que ha augmentat un 23,7% respecte a l'any passat", ha indicat Colomer.

El titular de l'Agència Valenciana del Turisme ha assenyalat que estes xifres corroboren el bon comportament del turisme en la nostra destinació, i ha afegit que si es manté esta tendència en 2016, la Comunitat Valenciana continuarà marcant rècords en turisme.

"Els resultats turístics han sigut bons i el nostre objectiu és aconseguir l'entrada de nous mercats emissors i ampliar el segment de demanda amb nous productes" ha explicat Colomer, i ha afegit: "a açò cal sumar l'esforç que es realitza per a aconseguir incrementar el gasto mitjà per turista, ja que hem posat l'enfocament a aconseguir una major rendibilitat".

Els resultats de l'enquesta d'ocupació hotelera mostren també que el nombre de viatgers en els hotels de la Comunitat ha crescut al gener un 12,3% interanual, amb 395.931 registrats en el primer mes de 2016.

També respecte al nombre de viatgers, tant la demanda nacional com la internacional han registrat increments respecte als resultats de gener de 2015. Així, els turistes espanyols que es van allotjar en hotels el passat mes de gener es van incrementar un 9,1% i els estrangers un 18%.