Presidència

El Museu de les Ciències ofereix la conferència "Malalties rares, cada vegada menys rares", a càrrec de l'investigador i docent Federico Pallardó

23/02/2016
- Aquesta activitat s'enceta a les 19:30 hores i forma part del cicle "De ciència certa", organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències
- Les conferències són gratuïtes i permeten el contacte directe amb experts i científics
La Ciutat de les Arts i les Ciències continua aquest dimecres, 24 de febrer amb les conferències, de lliure accés amb inscripció prèvia, que formen part del cicle de divulgació científica "De ciència certa". En aquesta ocasió l'investigador i catedràtic de Fisiologia de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, Federico Pallardó, exposarà a partir de les 19:30 hores en l'Auditori del Museu dels Ciències, un complet panorama de les denominades malalties rares, així com dels principals avanços que s'estan duent a terme avui dia en el seu tractament.

Les malalties rares són les considerades poc freqüents, per la qual cosa podria pensar-se que la seua importància és poca donat l'escàs nombre de casos. No obstant això, és tal la quantitat de tipus de malalties poc freqüents, més de 8.000, que en conjunt, el col·lectiu de persones afectades és molt elevat. A Espanya més de tres milions de persones pateixen algun tipus de malaltia rara. Tots els anys, l'últim dia de febrer, se celebra el Dia Mundial de les Malalties Rares que en aquesta ocasió -és any bixest- serà el dilluns 29 de febrer.

La següent cita d'aqueste cicle serà el 3 de març amb la conferència "La màgia de la neurociència", a càrrec del prestidigitador Miguel Ángel Gea que ha treballat amb alguns dels més prestigiosos neurocientífics del món. El mag explicarà als assistents com els espectacles de màgia juguen amb la nostra ment i desvelarà les claus que permetran estudiar algunes de les seues tècniques, revelar els seus secrets i investigar les implicacions dels seus descobriments en el camp de la neurociència.