Presidència

El Consell dels Xiquets de la Ciutat de les Arts i les Ciències es reuneix per a exposar les seues noves propostes

25/02/2016
El Consell dels Xiquets de la Ciutat de les Arts i les Ciències es reuneix per a exposar les seues noves propostes
- Els xiquets exposaran en la Sala de Direcció del Museu dels Ciències les idees per a activitats i continguts que els agradaria trobar en la Ciutat dels Arts i els Ciències en 2016
Una maqueta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a muntar i desmuntar com un puzle, construir un hivernacle de plantes per a fer tallers sobre llavors, trasplantar i amb carnívores, dedicar un racó per a jugar i arreglar el teu ordinador o crear un premi nobel d'educació perquè li'l donen al psicopedagog Tonucci són algunes de les 16 idees que demà els consellers Héctor, Clara, Teresa, Yousava, Rocío, Pau, Yuness, Patricia, Antonio, Andrea, Gloria i David presentaran als responsables de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Estos formen part del Consell dels Xiquets de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que es reunix este divendres dia 26 de febrer, a les 11.00 hores, al Museu de les Ciències Príncep Felipe.

Estos dotze xiquets i xiquetes, de 5é i 6é de Primària, dos per cada centre escolar que integra el Consell, exposaran en la Sala de Direcció del Museu de les Ciències les idees per a activitats i continguts que els agradaria trobar en la Ciutat de les Arts i les Ciències en 2016.

Es tracta de la quarta i última reunió del consell des del passat mes de novembre; en este temps han treballat en més de 30 propostes, i, finalment, se n'han seleccionat 16; en la trobada prevista demà aprovaran les idees definitives que volen comunicar als responsables de la Ciutat de les Arts i les Ciències. En l'actualitat este òrgan assessor està format per alumnes de la Mare de Déu dels Desemparats de Natzaret, el CEIP Juan Manuel Montoya, Centre Educatiu Juan Comenius, CEIP Antonio Ferrandis, Col·legi Santiago Apòstol de València i la Mare de Déu del Rosari Castellar-Oliveral.

El Consell dels Xiquets és una iniciativa basada en el projecte pedagògic del psicopedagog Francesco Tonucci, La Città dei Bambini -que defén la participació dels xiquets i la presa en consideració de les seues opinions- i està dirigida a alumnes de 5é i 6é de Primària de centres de la Comunitat Valenciana que desitgen compartir amb els responsables del Museu la visió d'este com a xiquets. El Consell dels Xiquets de la Ciutat de les Arts i les Ciències està agermanat amb els respectius consells del Parque de las Ciencias de Granada i del Museu Blau de Barcelona.

Galeria d'imatges