Presidència

La directora general de Turisme destaca que la Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma amb més destinacions adherides al SICTED

25/02/2016
La directora general de Turisme destaca que  la Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma amb més destinacions adherides al SICTED
- La directora general de Turisme ha lliurat aquest matí els distintius "Compromís Qualitat Turística" a Finestrat i a la vesprada a Elx
- Raquel Huete destaca l'aposta de la Generalitat per millorar la qualitat de les destinacions turístiques de la Comunitat per a reforçar la seua competitivitat
La directora general de Turisme, Raquel Huete, ha destacat "l'aposta de l'Agència Valenciana del Turisme per la millora de la qualitat de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana amb la intenció de reforçar la seua competitivitat en els mercats, tant nacionals com internacionals".

Raquel Huete ha realitzat aquestes declaracions durant el lliurament dels nous distintius "Compromís Qualitat Turística SICTED" a cinc empreses i serveis turístics de Finestrat, on ha estat acompanyada per l'alcalde de la localitat, Juan Francisco Pérez.

Durant l'acte, la directora general ha explicat que "la implantació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) és un pas més que donem les administracions junt amb el sector empresarial turístic com a aposta per la millora de la qualitat en les nostres destinacions turístiques".

A més, Raquel Huete ha reconegut públicament "el treball i l'esforç col·lectiu de les empreses i els actors turístics de la localitat en la seua defensa de la qualitat", i ha ressaltat que la província d'Alacant "té una gran vocació turística i una gran ressonància en el sector turístic".

El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions Turístiques (SICTED) és una iniciativa que s'està desenrotllant en el conjunt d'Espanya, en la qual ja participen al voltant de 190 destinacions i més de 8.500 empreses i serveis turístics.

La directora general ha assenyalat que a hores d'ara "ja són 24 les destinacions SICTED a la Comunitat Valenciana, la qual cosa ens converteix en la segona comunitat autònoma amb més destinacions adherides".

Durant l'acte s'han lliurat les distincions del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) a cinc empreses de Finestrat, que s'han convertit en els primers distingits pel SICTED en la localitat. Es tracta de dos serveis públics l'oficina d'informació turística i la policia local i tres empreses privades, (un hotel, un taxi i uns apartaments turístics).
.
RaquelHuete, ha felicitat l'Ajuntament de Finestrat per haver implicat diversos col·lectius, permetent "fomentar la col·laboració intersectorial i la col·laboració publicoprivada", i també les cinc empreses i entitats distingides que obtenen per primera vegada la marca Compromís Qualitat Turística, alhora que ha animat a la resta de l'oferta turística de la localitat a "unir-se a aquesta iniciativa en pro de la competitivitat en destinació ".

Lliurament de certificats SICTED a Elx

La directora general de Turisme també ha assistit a l'acte de lliurament de certificats "Compromís Qualitat Turística SICTED" de set noves empreses i serveis turístics d'Elx, acompanyada per l'alcalde de la localitat, Carlos González.

Raquel Huete ha insistit en el fet que aquests distintius "són un primer pas per a treballar amb estàndards de referència, però sobretot són una plataforma perquè tots els agents del municipi treballen conjuntament per un mateix fi, generant sinergies i per tant major valor afegit".

"I així ho ha demostrat Elx, -ha continuat Huete- que ja compta amb 42 empreses i serveis amb el distintiu Compromís Qualitat Turística, distinció de la Secretaria d'Estat i Turisme en col·laboració amb la Generalitat".

La directora general ha assenyalat que "hem de seguir en aquesta línia, reforçant la cooperació entre agents privats i responsables d'Administracions per a assumir entre tots un compromís per l'excel·lència, on la competitivitat, el lideratge, la qualitat i els resultats no poden deixar d'estar presents".

"La nostra aposta és que la Comunitat Valenciana oferisca un nivell de qualitat homogeni en tot el territori", ha afegit Huete, per a qui "una millora en els serveis que es presten al turista repercuteix a incrementar la satisfacció de la seua visita i la fidelització de la destinació".

Finalment, Huete ha ressaltat "la labor d'assessorament que realitzen els tècnics del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i que col·laboren amb els tècnics municipals i amb els de l'Agència Valenciana del Turisme en la implantació del SICTED".

Galeria d'imatges