Presidència
Temporal

El servei d'emergències "112 Comunitat Valenciana" rep hui 170 telefonades pel temporal de neu i vent

27/02/2016
- José María Ángel ressalta la important tasca de coordinació i mitjans que s'ha dut a terme dins del Pla de Nevades
El servei d'emergències "112 Comunitat Valenciana" de la Generalitat Valenciana ha rebut al llarg del dia d'avui un total de 170 telefonades relacionades amb el temporal de neu i vent registrat en tota la Comunitat Valenciana i, principalment, a la província de Castelló, on es va declarar aquesta demà Emergència per situació 0 de Nevades a l'interior de la província.

La major part d'aquestes telefonades es van realitzar com a conseqüència del tall de carreteres i altres incidents derivats de l'adversa climatologia que impedia els desplaçaments i obligava a l'ús de cadenes. De qualsevol manera, no s'han registrat incidents de gravetat i els efectius, tant dels Bombers del Consorci de Castelló com les Brigades d'Emergència de la Generalitat Valenciana, han treballat sense descans perquè es pogués restablir la normalitat al més aviat possible.

El director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha ressaltat la important labor de coordinació i mitjans desplegats perquè la jornada transcorregués sense incidents destacats, sempre seguint les directrius del Pla de Nevades. "Hem tractat -ha explicat-, de garantir l'actuació ràpida, eficaç i coordinada de tots els recursos que disposem".

En aquest sentit, i dins del Pla de Nevades, cal recordar els diferents recursos de les administracions que intervenen en la retirada de neu: conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, la Diputació de Castelló i el Ministeri de Foment. Unes 33 màquines llevaneu que es distribueixen per un total de 23 rutes que s'han establert per retirar la neu per les diferents administracions que es coordinen i col·laboren entre elles. El Centre de Coordinació de Castelló periòdicament comprova l'estat de les carreteres i les incidències de la neu per informar en cas d'emergència al Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

La pàgina web www.112cv.com i el compte de twitter @GVA112 ofereixen informació detallada online sobre els incidents destacats, preemergències i emergències decretades i consells útils a l'hora de fer front als temporals de vent i neu que es produeixin a la Comunitat Valenciana.