Presidència
En el Parc Nacional de Monfragüe

L'Agència Valenciana del Turisme mostra la seua oferta turística en la principal fira de Turisme Ornitològic d'Espanya

12/03/2016
L'Agència Valenciana del Turisme mostra la seua oferta turística en la principal fira de Turisme Ornitològic d'Espanya
- L'Agència Valenciana del Turisme participa amb un estand propi en FIO que se celebra a Càceres des de hui i fins a diumenge
- L'objectiu és establir contactes amb els operadors turístics especialitzats en aquesta tipologia turística per a poder comercialitzar aqueste producte
La Comunitat Valenciana mostrarà la seua àmplia oferta turística de naturalesa en la Fira Internacional de Turisme Ornitològic, que se celebrarà durant aquest cap de setmana al Parque Nacional de Monfragüe, a Càceres (Extremadura).

D'aquesta manera, l'Agència Valenciana del Turisme participarà en la principal fira de Turisme Ornitològic d'Espanya que enguany compleix la seua onzena edició, amb un estand propi durant tot el cap de setmana.

En aquest espai expositiu hi haurà representants del Patronat Provincial de València, de l'Ajuntament de Cullera i de l'Associació de Guies Birding de la Comunitat Valenciana, que aglutina professionals del producte que actualment realitzen rutes i visites guiades per les principals zones d'observació d'aus de la Comunitat Valenciana.

El certamen inclou una bossa de contractació amb operadors turístics del producte de turisme ornitològic en què participaran les empreses de birdwatching i també l'Agència Valenciana del Turisme.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "la Generalitat participa en aquesta fira amb l'objectiu d'establir contactes amb els operadors turístics especialitzats en aquesta tipologia turística per a poder comercialitzar aquest producte". Així, ha subratllat que "es tracta d'un producte especialitzat practicat per un públic molt exigent, amb la qualitat de la interpretació del patrimoni natural que constitueix la base de la seua experiència turística" i ha incidit en que "aquest tipus d'actuacions forma part de la nostra estratègia per a desestacionalitzar i ampliar l'oferta de la Comunitat Valenciana".

En aquesta línia, Colomer ha ressaltat que "ens interessa treballar un segment de la demanda que no sols és essencialment respectuós amb els valors naturals, sinó que desestacionalitza la temporada i presenta un significatiu poder adquisitiu" i ha fet insistència en el fet que "és una oportunitat per a determinades zones de la nostra Comunitat, que necessiten nous revulsius i definir un nou model amb productes turístics singulars".

En el moment actual, en el qual es constata una tendència a l'alça del turisme en espais naturals, "el turisme ornitològic es presenta com un producte dinamitzador en espais naturals d'interior, al mateix temps que pot ser una oportunitat per a la desestacionalització de les destinacions de costa pròxims a espais naturals del litoral", ha apuntat el responsable de Turisme del Consell.

Oferta ornitològica a la Comunitat Valenciana

Respecte dels recursos existents, la Comunitat Valenciana ofereix una àmplia diversitat d'espais naturals on és factible realitzar les activitats d'observació d'aus: zones humides, serres interiors, o litoral. Es comptabilitzen més de 40 ZEPA (Zones d'Especial Protecció d'Aus), a les que cal afegir les altres figures de protecció existents en espais naturals.

Aquesta varietat fa que es puguen observar una àmplia diversitat d'aus, algunes de les quals són d'alt interés per a qualsevol aficionat britànic o europeu ja que estan absents o pràcticament absents de la seua avifauna (àliga cuabarrada, rosseta, ànec capblanc, martinet ros, esterrossador negre, abellerol, calandra comuna, sit negre, verderol serrà i altres). Aquesta riquesa natural es reflecteix en la seua xarxa de 22 parcs naturals i prop de 9.400 km2 d'espais inclosos en la Xarxa Natura 2000.

Galeria d'imatges