Presidència

El Museu dels Ciències Príncep Felip exposa en 'Finestra València' un transformador trifàsic de 50Hz

14/03/2016
- Aquest espai mostra fons destacats procedents del Museu Nacional de Ciència i tecnologia (MUNCIT)
El Museu dels Ciències 'Príncep Felipe' ha renovat el contingut de 'Finestra València' que exposa des d'esta setmana un transformador trifàsic de 50 Hz de l'any 1982, una peça de grans dimensions que els visitants poden observar en esta instal·lació, ubicada en el Carrer Menor del Museu, de lliure accés al públic.

En l'espai 'Finestra València' s'exposen fons museístics destacats procedents de la col·lecció del Museu Nacional de Ciència i tecnologia (MUNCIT) i el seu contingut es renova de forma periòdica.

La nova peça es relaciona amb l'exposició 'Nikola Tesla. Idees com a rellamps' que acull el Museu en la seua primera planta i que repassa la vida i trajectòria de la figura d'aquest científic i inventor visionari i les seues aportacions al progrés, entre els quals destaquen el motor polifàsic i el corrent altern.

Els transformadors trifàsics complixen una important funció en el sistema elèctric: eleven i redueixen la tensió en un circuit de corrent altern per a garantir un transport eficaç de l'energia a grans distàncies. Aquests dispositius s'instal·len al llarg de les xarxes elèctriques, des del punt de generació del corrent fins a l'entrada a les nostres llars o indústries.

En els últims anys la instal·lació 'Finestra València' ha exposat el primer ordinador que va arribar a Espanya l'any 1959, el model d'IBM "650 Magnetic Drum Calculator" que va ser adquirit per RENFE per a la gestió de les línies ferroviàries. També s'han mostrat dos microscopis de la col·lecció del MUNCIT, un d'ells el primer microscopi elèctric que va arribar a Espanya en 1947; i durant 2015, els continguts exposats han sigut la motocicleta Guzzi model 'Sport' (1923-1928) i un projector de cine de 1950.

Galeria d'imatges