Presidència

Raquel Huete: "Des de l'Agència Valenciana del Turisme apostem per crear ocupació en el sector a través de la innovació i la singularitat de l'oferta"

15/03/2016
Raquel Huete: 'Des de l'Agència Valenciana del Turisme apostem per crear ocupació en el sector a través de la innovació i la singularitat de l'oferta'
- La directora general de Turisme ha presentat en Invat.tur les ajudes de 2016 de l'Agència Valenciana del Turisme dirigides a empreses turístiques
- L'Agència Valenciana del Turisme destina més d'un milió d'euros a millorar l'accessibilitat i sostenibilitat de les empreses turístiques
- Huete ha ressaltat que la intenció del Consell és "contribuir amb el sector per a impulsar un turisme més sostenible, responsable, inclusiu i innovador"
La directora general de Turisme, Raquel Huete ha destacat que des de l'Agència Valenciana del Turisme "estem apostant per la creació d'ocupació a través de la innovació i la singularitat de l'oferta turística".

Així s'ha pronunciat Huete durant la presentació de les ajudes per a l'any 2016 de l'Agència Valenciana del Turisme destinades a les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana que s'ha celebrat a l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat.tur.

Raquel Huete ha ressaltat que "el compromís del Consell és la generació d'ocupació a través de la inversió en les empreses turístiques, i com a mostra d'aquest compromís, hem duplicat les ajudes en 2016".

Durant la presentació de la nova convocatòria d'ajudes a les empreses, la directora general de Turisme ha fet insistència en "la importància de la innovació com a aposta per a potenciar la qualitat del turisme en el nostre territori, però sobretot per a la creació d'ocupació a la Comunitat Valenciana", en aquesta línia ha subratllat que des de l'Agència Valenciana del Turisme "continuarem treballant per impulsar el coneixement, la innovació i el capital humà, treballant per a crear un ecosistema d'avantguarda".

Aquesta presentació s'ha realitzat amb l'objectiu d'informar d'aquestes ajudes a empreses turístiques propietàries o explotadores d'establiments hotelers, campaments de turisme, blocs o apartaments turístics, allotjaments rurals, de restauració, agències de viatge, de turisme actiu i d'oferta turística complementària, inscrites en el Registre General d'Empreses, Establiments i Professions Turístiques de la Comunitat Valenciana.

La directora general de Turisme, Raquel Huete ha ressaltat que aquesta sessió informativa "pretén donar més facilitats a les empreses a l'hora de sol·licitar aquestes ajudes". Durant la presentació, les empreses turístiques s'han bolcat amb les ajudes de l'Agència Valenciana del Turisme i s'han mostrat molt interessades en la convocatòria.

Així mateix, ha explicat que l'objectiu "és donar la màxima difusió perquè les empreses turístiques puguen presentar-se i beneficiar-se d'aquestes convocatòries d'ajudes, que estan enfocades al nou model turístic pel que aposta el Consell, centrat en l'accessibilitat, la innovació i la sostenibilitat".

Sobre la nova convocatòria d'ajudes a les empreses turístiques, Huete ha ressaltat que "l'objectiu de l'Agència Valenciana del Turisme és millorar la competitivitat i contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l'activitat turística en el territori", i ha afegit que des de la Generalitat "destinarem 1.130.000 euros destinats a prestar suport a programes singulars de l'oferta turística i a la prestació de serveis turístics innovadors".

En aquest sentit, ha subratllat que "la intenció del Consell és contribuir amb el sector turístic per a impulsar el turisme sostenible, responsable, inclusiu i innovador" i ha incidit en el fet que "és necessari presentar la millor imatge de la Comunitat Valenciana, i per a això és imprescindible el treball conjunt de les institucions i les empreses del sector".

Cal destacar que l'objectiu de les ajudes de 2016 de l'Agència Valenciana del Turisme destinades a empreses turístiques de la Comunitat Valenciana és millorar la competitivitat del sector i contribuir al desenvolupament sostenible i responsable de l'activitat turística a la Comunitat Valenciana a més d'adequar l'oferta de les empreses als nous requeriments de la demanda.

Cal assenyalar que l'import màxim d'ajuda per beneficiat és de 100.000 euros i que el termini de presentació de sol·licitud acaba el 30 de març.

La convocatòria, publicada en el DOCV el passat 9 de març consta de dos programes diferents "Suport a la singularitat de l'oferta turística" i el programa de "Suport a la prestació de serveis turístics innovadors".

El programa de "Suport a la singularitat de l'oferta turística" estableix les actuacions subvencionables d'impuls al turisme sostenible i responsable, d'impuls al turisme inclusiu, així com d'impuls a la innovació empresarial.

Per la seua banda, en el programa de "Suport a la prestació de serveis turístics innovadors" s'arrepleguen les actuacions subvencionables d'implantació de sistemes interactius d'informació turística, la instal·lació de sistemes d'obertura intel·ligent de portes, tecnologies de comunicació de veu i dades sense cable, així com la incorporació de tecnologies Big Data, entre d'altres.

Raquel Huete ha insistit en el fet que "el nostre objectiu és oferir al visitant tots els elements necessaris perquè gaudisca al màxim de la seua experiència, respectant al mateix temps el medi ambient i incorporant les tecnologies que afavorisquen l'accés universal als nostres serveis i recursos turístics".

Galeria d'imatges