Presidència
Horaris Falles i Setmana Santa

La Ciutat dels Arts i les Ciències amplia horaris i activitats del 18 de març al 4 d'abril

17/03/2016
La Ciutat dels Arts i les Ciències amplia horaris i activitats del 18 de març al 4 d'abril
- 'Científic per un dia', 'Molècules saboroses' i 'Estudi de TV' proposen experiments participatius per a aprendre Ciència i tecnologia
- Entre les propostes, destaquen l'exposició 'Nikola Tesla. Idees com a rellamps' en el Museu, els tallers científics i la pel·lícula d'animació infantil 'Escapada al paradís 3D: una nova aventura de tortugues en l'Hemisfèric
La Ciutat dels Arts i els Ciències amplia a partir de demà divendres 18 de març els horaris i activitats amb motiu de Falles i Setmana Santa. El Museu dels Ciències obrirà des de les 10 fins a les 19 hores i durant aquestes setmanes ha reforçat les activitats d'animació científica amb més tallers i visites guiades. També l'Hemisfèric àmplia el nombre de projeccions amb passes de pel·lícules des de les 11 hores fins a les 20 hores, de dilluns a dijous, i fins a les 21 hores, del divendres 25 al diumenge 27 de març.

Entre les novetats del Museu dels Ciències, destaca l'exposició 'Nikola Tesla. Idees com a rellamps'. La mostra proposa en 700 m2 un recorregut per la figura de Nikola Tesla, la seua biografia, els seus descobriments, el context històric en què va desenvolupar la seua carrera, així com la visió que tenim d'aquest personatge en l'actualitat. Hi ha visites guiades al llarg de tot el dia (11:00/12:00/13:00/15:00/16:00/17:00/18:00 h) i l'exposició es completa amb Teatre de l'Electricitat i la seua Bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars, com rajos de més d'un metre.

'Científic per un dia' i 'Molècules saboroses'

Descobrir amb provetes 'fumejants' que la química és divertida o experimentar amb la gastronomia molecular són algunes de les experiències que proposen els tallers de 'La ciència a escena': 'Científic per un dia' i 'Molècules saboroses' amb horaris especials fins al dilluns 4 d'abril. En 'Científic per un dia' els més menuts es transformen en investigadors i experimenten amb les clàssiques provetes de colors, substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper o inclús jugant amb 'farines' movedisses. Se celebra a les 11.30 hores els dies 19, 21, 23, 25, 27, 29 i 31 de març, 2 i 4 d'abril. L'edat recomanada és de 4 a 7 anys.

I per a tots els públics 'Molècules saboroses' (els dies 18, 20, 22, 24, 26, 28 i 30 de març, 1 i 3 d'abril, a les 13.00 hores) els participants realitzen experiments per a aprendre els secrets de la cuina molecular, aplicar les tècniques de laboratori més innovadores als foguers i descobrir noves textures, sabors i mescles: es tracta d'aplicar el mètode científic a la cuina per a entendre les relacions físiques i químiques que es produeixen durant els processos de preparació o elaboració dels aliments.

Cine IMAX i 3D
L'Hemisfèric ofereix en la seua programació documentals IMAX d'historia (Jerusalem), astronomia, ciència i naturalesa (amb les projeccions Univers ocult, Mirant l'invisible i El vol de les papallones). Per als més menuts, la millor opció és la pel·lícula d'animació infantil en cine digital 3D Escapada al paraís 3D: una nova aventura de tortugues. Quant al planetari, l'Hemisfèric ofereix Mil milions de sols. A més, a partir de l'1 de abril incorpora la nova pel·lícula IMAX Robots.

Papalloneria i cocodrils a l'Oceanogràfic

L'Oceanogràfic amplia horaris del 19 al 27 de març i estarà obert al públic de 10 hores a 20 hores. L'aquari de la Ciutat de les Arts i les Ciències proposa diverses activitats que complementen la visita al parc, com "L'altre costat de l'aquari", que es realitza tots els dies a les 12.30 h i on és possible visitar la zona tècnica de l'Oceanogràfic.

A més aprendre sobre el cicle de la vida dels artròpodes a la Papalloneria, observar cocodrils en el seu nou hàbitat i gaudir de l'espectacle visual de l'aurora boreal en Àrtic de manera ininterrompuda, són algunes de les atraccions del nou Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Galeria d'imatges