Presidència
En París

L'Agència Valenciana del Turisme presenta l'oferta turística de la Comunitat Valenciana en el Saló Mundial del Turisme que se celebra a París

18/03/2016
L'Agència Valenciana del Turisme presenta l'oferta turística de la Comunitat Valenciana en el Saló Mundial del Turisme que se celebra a París
-Es tracta de la fira de turisme més important de França, que té lloc des del 17 al 20 de març
- El secretari autonòmic de Turisme ressalta que "en l'estratègia de promoció que duem a terme, potenciarem la participació de la Comunitat Valenciana en fires de mercats consolidats com França"
L'Agència Valenciana del Turisme presenta l'oferta turística de la Comunitat Valenciana en el Saló Mundial del Turisme de París que se celebra en la capital francesa des del dijous passat, dia 17, fins al diumenge, 20 de març.

Es tracta de la fira de turisme més important de França, un certamen orientat al públic on, a més de destinacions turístiques, també participen operadors turístics, companyies aèries, agències de viatge i l'empresa nacional de transport ferrovial, la qual cosa permet mantenir un contacte directe amb els professionals del sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat la importància d'assistir "a aquest tipus de certàmens turístics en mercats consolidats com el francés per a incrementar el nombre de visitants procedents d'aquest país i mostrar la varietat de productes turístics de la nostra destinació, amb l'objectiu de desestacionalitzar la nostra oferta".

En aquest sentit, Francesc Colomer ha explicat que "en l'estratègia de promoció que duem a terme, potenciarem la participació de la Comunitat Valenciana en fires de mercats potencials com França, amb l'objectiu d'incrementar l'arribada de visitants d'aqueix mercat".

Colomer ha recordat que enguany l'Agència Valenciana del Turisme "ha previst assistir a 48 fires i certàmens turístics, dels quals 28 seran internacionals", i ha afegit que "és fonamental donar a conéixer els nostres atractius turístics en els mercats internacionals".

Cal destacar que enguany el Saló Mundial del Turisme celebra la seua 41a edició i coincideix amb el Salon Destination Nature, que es desenvolupa en el mateix recinte i els mateixos dies amb l'objectiu d'aglutinar la presència del nombre més gran de visitants i d'oferta.

En aquesta edició, la Comunitat Valenciana estarà present amb sis taulells, davall el mateix paraigua de Turespaña. En aquest espai, estaran representades les marques Turisme València, Benidorm, València Turisme i Costa Blanca.

A més, està prevista la participació de nombroses destinacions de la Comunitat Valenciana com Gandia, Guardamar del Segura, Elx, Xàbia, Dénia, el Campello; així com la Federació de Càmpings de la Comunitat Valenciana.

Mercat francés a la Comunitat Valenciana

L'emissor francés ha superat per primera vegada la xifra del milió de turistes a la Comunitat Valenciana en 2015. França és el segon mercat emissor internacional per a la Comunitat, per darrere del Regne Unit, tant per volum de turistes com per les despeses totals realitzades.

En la Comunitat l'evolució de l'emissor francés és expansiva des de 2012. En 2015 el seu creixement mitjà quasi s'ha duplicat respecte al del conjunt d'Espanya (14,4% en la Comunitat enfront d'un 8,9% a Espanya, en 2015). França continua sent un dels emissors internacionals de major creixement en la Comunitat.
L'emissor francés és un dels més estacionals de la Comunitat i concentra la seua temporada alta a l'agost, amb una certa tendència a ampliar-se cap al juliol. En 2015, destaca especialment l'increment del nombre de turistes francesos a l'abril i juliol, que van créixer un +42% i +26% respectivament.

Connectivitat aèria

En 2016 els aeroports de la Comunitat mantenen vols regulars directes amb 7 aeroports francesos a través de 6 companyies aèries, el mateix nombre que en 2015.

L'aeroport de València és el principal receptor de passatgers procedents de França (72,4 % en 2015) i manté rutes amb 3 aeroports parisencs, Bordeus, Lió i Nantes. En 2015 les arribades a València des de França van créixer un 13%.

L'aeroport d'Alacant connecta amb 2 aeroports a París, amb Nantes, Bordeus i Carcassona. Encara que rep una menor proporció d'arribades, en 2015 ha sigut el que més ha crescut, un 20%.

Els tres aeroports de París originen el 95,2% de les arribades a la Comunitat. Les emeses per Orly i Beauvais han crescut 20% en 2015. Vueling i Air Europa/Air France són les companyies que més passatgers emeten, i la ruta que origina més arribades a la Comunitat és València- Paris CDG, operada per aquesta última. Transavia connecta València amb 3 aeroports (Bordeus, París Orly i Lió). Volotea amb 2: (Nantes i Bordeus). Vueling opera amb Paris Orly; Ryanair amb Paris Beauvais; Air Nostrum amb Carcassona i Air Europa/Air France amb París CDG.

Galeria d'imatges