Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Tecnologia

Carolina Pascual subratlla que el compromís amb la societat ha de ser una constant en el camí de l'avanç de les noves tecnologies

03/07/2019
- La consellera clausura la jornada 'València 5G. De l'evolució a la revolució' i participa en la mesa 'Conveni València 5G'
- Destaca que el "repte de la transferència del coneixement" està en marxa perquè la Comunitat Valenciana es convertisca en referent d'innovació
- La consellera clausura la jornada 'València 5G. De l'evolució a la revolució' i participa en la mesa 'Conveni València 5G'
- Destaca que el "repte de la transferència del coneixement" està en marxa perquè la Comunitat Valenciana es convertisca en referent d'innovació



La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha subratllat que el compromís amb la societat ha de ser una constant en el camí de l'avanç de les noves tecnologies.

Així s'ha pronunciat la consellera Carolina Pascual en la clausura de la jornada 'València 5G. De l'evolució a la revolució', organitzada pel diari Levante-EMV, en què ha remarcat que la tecnologia 5G "pot tindre un impacte clar i beneficiós".

Ha destacat que València s'ha convertit aquests dies en el focus de la tecnologia 5G a escala internacional, "un primer pas perquè la ciutat i la Comunitat Valenciana passen a ser un referent en l'aplicació d'aquestes tecnologies".

"La col·laboració entre administracions, universitats, investigadors i empreses és clau per a promoure la implantació del 5G", ha assenyalat la consellera.

Així mateix, ha destacat que el repte de la transferència del coneixement a la societat està en marxa i des de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital es treballarà de manera intensa perquè tots sumem en la generació de l'ecosistema que convertisca la Comunitat Valenciana en referent de la innovació.

Mesa 'Conveni València 5G'

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha participat en la mesa 'Conveni València 5G' al costat del rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora; el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; i el regidor de l'Ajuntament de València, Sergio Campillo.

Pascual ha reivindicat el "talent i els avanços amb repercussió internacional" que hi ha a la Comunitat Valenciana i ha assenyalat que no hi ha transformació digital sense tecnologia, però aquesta no té sentit si no se centra en les persones i en les seues capacitats.

Ha subratllat que les tecnologies actuals són exponencials i que les xarxes 5G sustentaran i faran possible la transformació digital de l'economia i de la societat.

El conveni, subscrit amb l'Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, tenia com a objectiu que els beneficis de la tecnologia 5G foren visibles per a la ciutadania.