Sanitat Universal i Salut Pública

Sanitat eleva a 8 el nombre de casos positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana

27/02/2020
Sanitat eleva a 8 el nombre de casos positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquest dijous, en roda de premsa, sis casos nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Als dos casos, coneguts ja, als hospitals La Plana de Castelló i el Clínic de València, s'hi han sumat nous casos positius.

A l'Hospital General Universitari de València hi ha dos homes afectats i es tracta de casos secundaris, és a dir que s'ha detectat la presència de coronavirus per contacte amb el pacient ingressat en el Clínic i que no van viatjar a Milà.

D'altra banda, hi ha dos casos positius més a l'Hospital Clínic Universitari de València, també de l'entorn del periodista ingressat en aquest hospital, que sí que van viatjar a Milà.

A més, s'ha confirmat un cas positiu a l'Hospital de Sagunt. Es tracta d'una pacient que ha viatjat recentment a Milà, que s'ha sotmés al test de detecció i ha sigut ràpidament controlada.

Finalment, s'ha confirmat un cas positiu a l'Hospital Universitari Doctor Peset; es tracta d'un estudiant italià que es troba estudiant a València i que ha viatjat recentment des de les zones de risc del nord d'Itàlia.

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha remarcat que "tots els pacients tenen simptomatologia lleu". Alguns d'ells, com els pacients del General de València o de l'hospital Clínic, han sigut detectats "gràcies a les mesures que estableix el protocol de Salut Pública a partir de la detecció dels primers casos". "Com saben, el protocol estableix que, una vegada es confirma un positiu, s'enquesta el seu entorn, s'informa, es valora i, si escau, s'hi actua", hi ha afegit.

D'altra banda, Barceló ha insistit que, davant de la confirmació d'aquests sis casos nous, "les vies de detecció i de protecció estan funcionant". En aquesta línia, ha explicat que, d'acord amb el protocol aprovat aquesta mateixa vesprada pel Ministeri de Sanitat, "si els pacients que han donat positiu presenten una simptomatologia lleu i poden ser atesos al seu domicili, és preferible que l'aïllament es produïsca en l'entorn més favorable per al malalt; per tant, no es descarta que en els pròxims dies puguen ser traslladats a la seua casa amb totes les garanties de seguretat i atenció".

La consellera ha volgut traslladar en tot moment la importància de "seguir les vies de comunicació oficials, la confiança en el nostre sistema de salut i, sobretot, el meu agraïment als professionals que estan duent a terme tota la tasca de prevenció, detecció i atenció".

Tota la informació actualitzada en: consulteu ací.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló Pública,