Sanitat Universal i Salut Pública
Sanidad

Ana Barceló: "El protocol de la Conselleria de Sanitat funciona amb precisió per a detectar ràpidament nous casos"

29/02/2020
- Tres nous positius de hui eleven a tretze el total a la Comunitat. Tots es troben amb símptomes lleus
- El 900 300 555 ha registrat més de 1.600 consultes des que es va posar en marxa dimecres passat
- Tres nous positius de hui eleven a tretze el total a la Comunitat. Tots es troben amb símptomes lleus
- El 900 300 555 ha registrat més de 1.600 consultes des que es va posar en marxa dimecres passat



La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut hui en una roda de premsa per a actualitzar les dades en relació al coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Aquest matí s'han confirmat tres nous casos, tots per contacte amb altres positius, una xifra que eleva a tretze el nombre a la Comunitat. La consellera ha destacat que "s'han detectat precisament per les proves que estableix el protocol a partir dels casos confirmats, per la qual cosa podem afirmar que està funcionant amb precisió i que la Conselleria està fent un seguiment estricte de la situació del coronavirus, delimitant les zones i l'actuació i, de moment, avançant-nos a situacions que podrien ser més complicades".

En aquesta línia, cal recordar que, des dels primers casos confirmats, Salut Pública s'ha posat en contacte amb l'entorn dels pacients, han sigut informats de la seua situació i avaluats basant-se en la seua simptomatologia, fet que ha suposat un control minuciós per part dels professionals de la sanitat pública per a poder detectar amb rapidesa els casos nous.

Barceló ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat a tota la ciutadania i, especialment, als companys de treball, familiars i a tot l'entorn dels casos que han sigut confirmats: "Salut Pública manté un protocol estricte, el mateix que en totes les comunitats autònomes i coordinat pel Ministeri de Sanitat, basat en evidències científiques i amb el major rigor assistencial per al control epidemiològic de la població".