Sanitat Universal i Salut Pública
Coronavirus

La Comunitat Valenciana suma 8 casos positius nous de coronavirus

05/03/2020
- El nombre de positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana ascendeix a 30 casos
- Més de 600 proves han donat un resultat negatiu i s'han atés, fins ara, més de 5.400 telefonades en el 900 300 555
- El nombre de positius per coronavirus a la Comunitat Valenciana ascendeix a 30 casos
- Més de 600 proves han donat un resultat negatiu i s'han atés, fins ara, més de 5.400 telefonades en el 900 300 555



La subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, ha comparegut aquest dijous en roda de premsa per a actualitzar les dades en relació al coronavirus a la Comunitat Valenciana, ja que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha viatjat també durant aquesta jornada a Brussel·les, per a assistir demà a una reunió extraordinària del Consell de la Unió Europea. Es tracta d'una reunió del Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors per a debatre les últimes novetats en relació amb el coronavirus. Barceló participa en representació de totes les comunitats autònomes, responsabilitat que exerceix durant tot aquest semestre.

L'Hospital General Universitari d'Elx ha registrat dos casos, corresponents a un home i una dona que van viatjar al nord d'Itàlia. A l'Hospital Vega Baja, a Orihuela, s'ha detectat un nou cas, que és un contacte de l'empresari que va donar positiu ahir. D'altra banda, s'han conegut dos casos en l'Hospital Provincial de Castelló, són dues persones de nacionalitat italiana que van viatjar pel nord d'Itàlia i que es troben a Espanya de viatge. També s'ha detectat a l'Hospital Arnau de Vilanova un cas positiu en un home que va viatjar al nord d'Itàlia.

Finalment, han donat positiu dos pacients a l'Hospital Clínic de València. Un d'ells és un home de 89 anys amb problemes de salut, del qual, fins ara, es desconeix l'origen del contagi. L'altre positiu correspon a un professional sanitari que va viatjar al nord d'Itàlia, per la qual cosa es tracta d'un cas importat. En aquest cas s'ha activat, a més del protocol habitual, el protocol de prevenció de riscos laborals del centre hospitalari. S'ha elaborat un cens de totes les persones amb què ha tingut relació pel seu treball: altres professionals sanitaris i pacients; i els contactes socials.

Per tant, el nombre de casos positius a la Comunitat Valenciana ascendeix a 30 fins aquest dijous.

Vanaclocha ha informat que fins ara han donat negatiu 618 proves i que s'han atés ?a través del telèfon 900 300 555 per a persones que han viatjat a les zones de risc? més de 5.400 telefonades fins a les 17.00 hores d'aquesta jornada. Més de la mitat d'aquestes s'han fet per a sol·licitar informació general, i només el 8 % correspon a telefonades de persones que presenten simptomatologia compatible amb la malaltia. La resta no compleix criteris clínics.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la subdirectora general d'Epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha