Sanitat Universal i Salut Pública
Coronavirus

Sanitat confirma quatre casos positius nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana

09/03/2020
- Dos s'han registrat a la província de València, un a la de Castelló i un altre a la d'Alacant
- Dos s'han registrat a la província de València, un a la de Castelló i un altre a la d'Alacant


La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha confirmat aquest matí quatre casos nous de coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Dos d'aquests s'han registrat a la província de València. Corresponen a un home (cas importat) i a una dona que és contacte d'un pacient que va donar positiu anteriorment. El tercer cas s'ha donat a la província de Castelló i és una dona el cas de la qual també és importat. El quart cas ha donat positiu a la província d'Alacant. És un contacte d'un cas anterior.

Per tant, en aquests moments hi ha 44 casos actius a la Comunitat Valenciana, distribuïts per províncies de la manera següent:
· 3 a Castelló;
· 26 a València;
· 15 a Alacant.

De tots aquests casos, 15 es troben ingressats i 29 es recuperen als seus domicilis.

D'altra banda, Barceló ha assenyalat que s'han realitzat, fins ara, 1.334 proves amb resultat negatiu, i el telèfon d'informació 900 300 555 ha atés 7.769 telefonades des que es va posar en marxa. El 34 % d'aquestes telefonades ha sigut per a sol·licitar informació general; el 51 %, de persones amb símptomes que no compleixen els criteris epidemiològics, i només el 5 % correspon a pacients que sí que compleixen aquests criteris.

Tota la informació actualitzada està disponible en l'enllaç següent: consulteu ací.