Presidència

El Consell impulsa els plans de dinamització i governança turística 2022 de la Canal de Navarrés i la Mancomunitat de l'Interior Tierra del Vino

03/06/2022
- Turisme Comunitat Valenciana contribueix amb 50.000 euros en cada un d'aquests dos plans, un terç del total de les actuacions
- Tenen per objecte la innovació, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta
- Turisme Comunitat Valenciana contribueix amb 50.000 euros en cada un d'aquests dos plans, un terç del total de les actuacions
- Tenen per objecte la innovació, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta



El Consell ha autoritzat la subscripció dels convenis de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i diverses entitats, per al desenvolupament dels plans de dinamització i governança turística de la Canal de Navarrés i la Mancomunitat de l'Interior Tierra del Vino durant 2022.

Mitjançant aquests convenis es proposa executar actuacions que segueixen l'augment de la qualitat dels serveis turístics del territori; la millora del medi urbà i natural; l'ampliació i la millora dels espais d'ús públic; l'augment, la diversificació i la millora de l'oferta complementària; la valoració dels recursos turístics; la creació de nous productes, així com la sensibilització i la implicació de la població i els agents locals en una cultura de qualitat.

Els plans de dinamització i governança turística de la Comunitat Valenciana es configuren com una iniciativa de la Generalitat, instrumentada mitjançant la formalització de convenis entre Turisme Comunitat Valenciana i altres administracions públiques i ens privats.

Aquesta iniciativa està destinada a la innovació, la modernització, el foment i la consolidació dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta, atesos, fonamentalment, els criteris de millora de competitivitat, sostenibilitat i reequilibri socioterritorial.

La Canal de Navarrés

Per a l'execució en 2022 del Pla de dinamització de la Mancomunitat de la Canal de Navarrés, el Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat de la Canal de Navarrés.

Mitjançant aquest conveni, les tres entitats finançaran l'import total de les actuacions, que ascendeix a 150.000 euros, a parts iguals. Així, Turisme Comunitat Valenciana hi destinarà 50.000 euros.

La Mancomunitat de la Canal de Navarrés la componen els municipis d'Anna, Bicorp, Bolbaite, Chella, Estubeny, Navarrés, Millares i Quesa. Es tracta d'un territori marcat per la història, de la qual dona fe el seu patrimoni cultural, històric i natural, símbols del caràcter fronterer d'aquest espai entre l'interior i la costa.

Mancomunitat de l'Interior Tierra del Vino

Pel que fa al Pla de dinamització de la Mancomunitat de l'Interior Tierra del Vino, el Consell ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i la Mancomunitat de l'Interior Tierra del Vino en l'exercici 2022.

També en aquest cas, Turisme Comunitat Valenciana contribuirà econòmicament amb un terç del total de les actuacions, 50.000 euros, la mateixa quantitat que aportaran les altres dues entitats.

La Mancomunitat de l'Interior Tierra del Vino la integren els municipis de Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.