Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
PAU

La PAU mobilitzarà 1.485 docents en 55 tribunals i 22.511 estudiants

05/06/2022
- Les proves comencen el dimarts 7 de juny, a les 9.30 hores, amb l'examen d'Història d'Espanya, i finalitzaran el dijous 9 de juny, a les 15.30 hores, amb la realització de l'últim examen
- La consellera Josefina Bueno ha destacat que el 60 % dels estudiants que es presenten a la PAU són dones, "cosa que contribuirà a construir una societat en què el talent femení compte tant com el masculí"
- Les proves comencen el dimarts 7 de juny, a les 9.30 hores, amb l'examen d'Història d'Espanya, i finalitzaran el dijous 9 de juny, a les 15.30 hores, amb la realització de l'últim examen
- La consellera Josefina Bueno ha destacat que el 60 % dels estudiants que es presenten a la PAU són dones, "cosa que contribuirà a construir una societat en què el talent femení compte tant com el masculí"



Un total de 1.485 docents distribuïts en 55 tribunals vetlaran a partir del pròxim dimarts, 7 de juny, pel bon desenvolupament de les proves d'accés a la Universitat i s'encarregaran de corregir els exàmens dels 22.511 estudiants que es presenten a la PAU en la convocatòria ordinària de 2022.

En concret, la Universitat de València constituirà 15 tribunals distribuïts entre tots els seus campus; la Universitat Politècnica de València, 12 tribunals; la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández d'Elx, 11 tribunals als seus campus, i 6 tribunals a la Universitat Jaume I de Castelló.

Dels 22.511 estudiants que es presenten a la PAU, un total de 20.989 procedeixen de cursar Batxillerat en qualsevol de les tres modalitats, mentre que la resta de l'alumnat accedeix a la PAU a través de cicles formatius.

Quant a la distribució de l'alumnat en funció del Batxillerat que han cursat, un total de 10.822 estudiants procedeixen del Batxillerat de Ciències, 5.683 dels quals són dones i 5.139, homes; 9.146 és la xifra que assoleixen els i les estudiants matriculats en el Batxillerat de Ciències i Tecnologies, 5.900 dones i 3.246 homes, i el Batxillerat menys nombrós és el d'Arts, que han cursat un total de 1.021 estudiants, 828 dels quals són dones i 193 són homes.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha animat a tot l'estudiantat que es presenta a la PAU a afrontar els exàmens amb calma i concentració, i ha volgut agrair el treball i l'esforç dels 1.485 professors i professores que participen en les proves: "Tots hem de col·laborar perquè aquests 22.511 estudiants puguen accedir a la millor educació superior i arribar a ser bons professionals".

La consellera hi ha afegit que "aquests estudiants que hui s'esforcen per aconseguir accedir a la carrera que sempre han somiat són el motor que impulsarà la transformació de la nostra societat". A més, Josefina Bueno ha volgut destacar el fet que un 60 % de l'estudiantat que accedeix a la PAU són dones, per la qual cosa "també serà una societat més igualitària, més inclusiva i en què el talent femení compte tant com el masculí".

El dimarts 7 de juny, a les 9.30 hores, comencen les proves de la convocatòria ordinària amb l'examen d'Història d'Espanya, i finalitzaran dijous que ve, 9 de juny, amb el desenvolupament, a les 15.30 hores, dels exàmens corresponents a les assignatures de Grec, Arts Escèniques II, Idioma Alemany, Idioma Francés i Idioma Italià.

Els únics motius pels quals cada estudiant pot sol·licitar canvi de dia o hora d'algun dels seus exàmens són per malaltia, sempre que implique una hospitalització o hi haja informes mèdics que ho aconsellen; embaràs o naixement recent d'un fill/a, si un informe ho justifica; proves esportives que tinguen estudiants federats o federades, d'elit o alt rendiment, o per citació judicial que no es puga cancel·lar.

En aquests casos, la Comissió Gestora estudiarà la petició i, en cas que s'accepte, se li proposarà presentar-se a la PAU de la convocatòria extraordinària i que la seua qualificació siga considerada com si fora de convocatòria ordinària. En cas que no es puga presentar a cap de les dues convocatòries de la PAU, l'estudiantat afectat ja no tindrà possibilitat de presentar-se a la PAU en aquest curs.

Quant a la normativa a tindre en compte durant la realització de les proves, durant l'examen no es podran utilitzar dispositius electrònics com ara telèfons mòbils, tauletes tàctils, ordinadors, auriculars, rellotges amb possibilitat de guardar informació, ni cap altre dispositiu semblant.

Tampoc es podran utilitzar calculadores gràfiques, programables o que puguen realitzar càlcul simbòlic, emmagatzemar text o fórmules de memòria. L'estudiantat no podrà utilitzar, excepte en les assignatures que explícitament ho permeten, retoladors de colors per a respondre els exàmens, ni per a marcar algunes línies o paraules en el full de respostes. Les respostes als exàmens no es podran fer amb llapis i s'haurà d'escriure amb tinta de color blau o negre.

Des de la pàgina web de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, consulteu ací, es poden consultar les últimes novetats, obtindre resposta a les preguntes més freqüents, accedir al Portal de l'alumne, així com tindre accés a models d'exàmens d'anys anteriors, amb la finalitat de facilitar la preparació de la pròxima convocatòria de les proves d'accés a la Universitat.

A partir de les 13.00 hores del 17 de juny l'estudiantat podrà conéixer les notes que ha obtingut en les proves d'accés a la Universitat a través del Portal de l'alumne: consulteu ací.

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno