Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

L'Agència Valenciana de la Innovació exposarà el seu model d'innovació orientada i col·laborativa als premis Nobel d'economia Finn Kydland i Eric Maskin

04/06/2022
- Els dos científics visiten València com a membres del jurat dels Premis Rei Jaume I, que es reuneix la setmana que ve
- En la trobada participaran les economistes Antonia Díaz i Matilde Mas, que també formen part del jurat, així com representants del Comité Estratègic d'Innovació
- Els dos científics visiten València com a membres del jurat dels Premis Rei Jaume I, que es reuneix la setmana que ve
- En la trobada participaran les economistes Antonia Díaz i Matilde Mas, que també formen part del jurat, així com representants del Comité Estratègic d'Innovació



L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i una representació del Comité Estratègic d'Innovació (CEI) d'aquesta entitat es reuniran aquest dilluns amb els científics Finn Kydland i Eric Maskin, tots dos guardonats amb el Nobel d'economia en 2004 i 2007, respectivament, que visiten València com a membres del jurat dels Premis Rei Jaume I.

La trobada, en la qual també participaran dos integrants més d'aquest comité internacional -la catedràtica de Fonaments Econòmics de la Universitat de València, Matilde Mas, i la professora titular de la Universitat Carlos III de Madrid, Antonia Díaz-, comptarà, a més, amb una representació dels diversos agents del sistema d'innovació de la Comunitat Valenciana.

En la reunió, l'AVI exposarà el model d'innovació orientada a la millora del model productiu que ha posat en marxa a la Comunitat Valenciana i que, com a element diferencial, promou la col·laboració entre la comunitat científica, els instituts tecnològics i l'empresariat per a donar resposta als grans reptes als quals s'enfronta el nostre sistema productiu.

"L'objectiu és rebre una opinió qualificada de la tasca que hem desenvolupat fins ara i compartir coneixement que permeta millorar les nostres polítiques d'estímul de la innovació", ha precisat el vicepresident executiu de l'Agència, Andrés García Reche, que formarà part d'aquesta cita junt amb la secretària general de l'AVI, Olivia Estrella.

En representació de l'empresariat participarà la presidenta d'AVIA, el clúster de l'automoció de la Comunitat Valenciana, Mónica Alegre, així com el conseller delegat d'Industrias Alegre, José Enrique Careaga; mentre que el director de l'Institut d'Instrumentació per a Imatge Molecular (i3M UPV-CSIC), José María Benlloch; el catedràtic del Departament d'Economia i Ciències Socials de la Universitat Politècnica de València (UPV), José María García Álvarez-Coque, i la cap del Laboratori de Polímers Terapèutics en el Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF), María Jesús Vicent, representaran el Comité Estratègic d'Innovació de l'AVI.

El professor de la Universitat de Califòrnia Finn Erling Kydland és un economista noruec que va rebre el Nobel en 2004, juntament amb Edward C. Prescott, "per les seues contribucions a la macroeconomia dinàmica: la consistència en el temps de la política econòmica i les forces impulsores darrere del cicle econòmic".

Per la seua banda, Erik S. Maskin va ser guardonat en 2007 amb el Nobel en companyia dels economistes Leonid Hurwicz i Roger Myerson per haver establit les bases del disseny de la teoria dels cicles dels mercats, que estudia el disseny del procediment de decisió social en situacions en què els agents econòmics tenen informació privada i la utilitzen de manera estratègica.

Sobre els Premis Rei Jaume I

Els Premis Rei Jaume I es concedeixen a persones físiques que destaquen en el seu camp de treball i que hagen desenvolupat la major part de la seua activitat professional a Espanya. Les persones candidates han de ser nominades per terceres persones i hauran d'acreditar les seues qualitats. En l'actualitat hi ha sis guardons, cada un dels quals està dotat amb 100.000 euros i una medalla d'or. Es reconeixen com els premis de més prestigi per a l'activitat realitzada a Espanya i són uns dels més ben remunerats del país. Els premiats de cada categoria tenen el compromís de destinar una part de l'import del premi a la investigació i l'emprenedoria a Espanya.