Educació, Cultura i Esport

Cultura llança la campanya 'Llegim als pobles', de trobades d'escriptors amb lectors

08/06/2022
Cultura llança la campanya 'Llegim als pobles', de trobades d'escriptors amb lectors
- 60 escriptors i escriptores recorreran els pobles de la Comunitat Valenciana
- 60 escriptors i escriptores recorreran els pobles de la Comunitat Valenciana


La Direcció General de Cultura i Patrimoni posa en marxa la campanya 'Llegim als pobles', en què facilitarà la presència d'escriptors i escriptores als municipis de la Comunitat Valenciana.

'Llegim als pobles' és un programa del Pla valencià del llibre i la lectura de la Generalitat, organitzat a fi d'incrementar els índexs de lectura per mitjà de la interacció dels autors amb els lectors.

La campanya preveu la realització de vint sessions per cada província amb autors que hagen escrit la seua obra tant en valencià com en castellà. La Direcció General de Cultura i Patrimoni gestionarà la participació i es farà càrrec de les despeses de l'activitat.

Els ajuntaments interessats hauran de fer la sol·licitud del 15 de juny al 15 de juliol i la trobada es durà a terme de l'1 de juliol al 15 de desembre de 2022. Els detalls de la informació es poden consultar en xarxes socials @GVALlegim, en el correu electrònic i en el telèfon de contacte 96 3874142.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha indicat que amb aquesta iniciativa es pretén donar suport a l'esforç dels ajuntaments per fomentar la lectura. "La proximitat entre els escriptors i els lectors és una de les eines més atractives del foment lector, i ens consta que molts municipis fan una gran labor en aquest sentit. Per això, des de la Generalitat volem sumar-nos a aquest treball perquè des de la col·laboració entre les institucions aconseguirem una societat més lectora", ha declarat.

El Pla valencià per al foment del llibre i la lectura inicia en 2022 la segona etapa assumint directament la gestió de la coordinació de les activitats, augmentant el pressupost i promovent noves iniciatives. Enguany es destinaran 5 milions d'euros a potenciar accions relacionades amb la lectura. Des que va començar el pla 'Llegim' en 2017 la inversió realitzada ha sigut de 19.907.142 euros.

Galeria d'imatges