Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell finança amb 3,3 milions d'euros projectes d'innovació en els 11 instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana

10/06/2022
- La Generalitat finança amb 300.000 euros el desenvolupament de cada un dels projectes
- La Generalitat finança amb 300.000 euros el desenvolupament de cada un dels projectes


El Ple del Consell ha aprovat la subscripció d'onze convenis de col·laboració entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i els instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana per un total de 3,3 milions d'euros, per al desenvolupament de projectes d'innovació durant l'exercici 2022.

L'objectiu és transformar el model productiu de la Comunitat Valenciana, facilitar la posterior aplicació d'aquesta innovació al teixit productiu de tot el territori valencià i ser més accessibles per a pimes i microempreses.

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital té entre els seus objectius bàsics impulsar espais de treball i cooperació en R+D+I amb els centres tecnològics de la Comunitat Valenciana en el marc de l'Estratègia d'especialització intel·ligent S3, a fi d'afrontar amb garanties els reptes als quals s'enfronta la nostra societat.

Amb la finalitat d'incentivar aquest desenvolupament d'innovació en els 11 instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana, la Generalitat destina una dotació pressupostària global de 3,3 milions d'euros.

En la majoria dels casos són projectes que donen continuïtat a investigacions ja iniciades durant l'any anterior, finançades per la Generalitat dins del marc de l'Estratègia d'especialització intel·ligent, amb la qual cosa es dona estabilitat i fortalesa al sistema d'investigació valencià.

La Generalitat subvenciona amb 300.000 euros el desenvolupament de cada un dels 11 projectes.

Projecte BioFcaseII

Desenvolupat per l'Associació d'Investigació per a la Indústria del Joguet, Connexes i Afins (AIJU), investiga noves formulacions de biomaterials funcionals que permeten a les empreses valencianes llançar al mercat productes de consum més sostenibles en sectors com el joguet, l'envàs o el parament, a fi d'implementar tècniques de producció basades en alternatives sostenibles.

Projecte PREFCONCEPT

El projecte el du a terme l'Institut Tecnològic Metal·lomecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins (AIDIMME).

Estudia i adapta elements prefabricats i solucions constructives a partir de biomaterials i materials reciclats perquè siguen capaços de resistir condicions climàtiques agressives.

Projecte DEMOCRATIOP2

Desenvolupat per l'Institut de Biomecànica de València (IBV), té per objecte digitalitzar i automatitzar diverses tècniques i tecnologies amb la finalitat de crear eines fiables d'investigació del comportament dels usuaris que es puguen aplicar a les necessitats de les pimes i les empreses de la Comunitat Valenciana.

Projecte EFFI-TEX2

L'Associació d'Investigació de la Indústria Tèxtil (AITEX) desenvolupa aquest projecte que investiga la implementació de noves soluciones tecnologies disruptives aplicables al sector tèxtil, que milloren l'eficiència dels processos productius de la indústria tèxtil i redueixen la petjada mediambiental associada a la producció.

Els principals objectius se centren en la reducció del consum d'aigua, productes químics i consum elèctric necessaris per als processos de tintura i acabat tèxtil.

Projecte BIOTOOLS

Desenvolupat per l'Associació d'Investigació de Materials Plàstics i Connexes (AIMPLAS), proposa reduir la dependència dels recursos fòssils i assolir una millora en la gestió dels recursos mitjançant processos que milloren la transformació dels residus, així com estudiar la toxicitat dels NIAS presents en els plàstics amb la finalitat de millorar la seguretat alimentària i la qualitat de vida dels ciutadans.

Projecte SINCLAIR

L'Institut Tecnològic de l'Energia (ITE) du a terme aquesta iniciativa que estudia el desenvolupament d'ànodes sostenibles basats en Si/C per serigrafia per a bateries d'ió liti, la integració i la validació de cel·les de grafit i Si/C amb matèries comercials i l'ús de tècniques de modelatge per a avaluar el comportament electroquímic i tèrmic de diversos ànodes.

Projecte BIOSURFINK 2022

Desenvolupat per l'Institut Tecnològic de l'Embalatge, Transport i Logística (ITENE), investiga solucions d'autoneteja i buidatge fàcils en l'àrea de tractament de superfícies, així com la formulació de tintes biobasades per als sectors d'arts gràfiques, envàs i embalatge. Ofereix suport a les empreses en desenvolupaments, propis o a mesura, de tintes i busca la implementació de noves funcionalitats i nous colors en línia amb la sostenibilitat ambiental.

Projecte BIOCERAM

L'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) desenvolupa aquest projecte que se centra en la investigació de productes biocides que permeten inactivar microorganismes nocius com ara fongs, bacteris o floridura en superfícies ceràmiques, i garanteixen la neteja i la desinfecció de rajoles, teules i porcellana durant un llarg període de temps.

Projecte INDDIS

Desenvolupat per l'Institut Tecnològic d'Informàtica (ITI), consisteix en el disseny d'un prototip d'espai de dades per a la indústria de la Comunitat Valenciana que permeta a les empreses de la Comunitat Valenciana incrementar els beneficis i millorar la gestió que fan de les seues dades.

Projecte FOOTWEAR UXLAB II

L'Institut Tecnològic del Calcer i Connexes (INESCOP) proposa transferir a les empreses del sector del calcer la disponibilitat i la necessitat respecte a les tecnologies habilitadores i les metodologies de disseny centrades en l'experiència dels usuaris, cosa que permet l'optimització del confort i la salut en el calcer, aplicar-les en la fabricació de calcer funcional, repercutir en la reducció de costos, millorar la innovació i el màrqueting i assolir la fidelització de marca.

Projecte SMARTMEAT

Desenvolupat per l'Institut Tecnològic de l'Alimentació (AINIA), investiga i desenvolupa les bases de la nova agricultura cel·lular amb la finalitat de posicionar les empreses de la Comunitat Valenciana com a referents en el camp de la producció d'aliments basats en carn cultivada com a font de proteïna alternativa sostenible i de qualitat, i així contribuir a un sistema alimentari just, saludable i respectuós amb el medi ambient.