Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Seguretat viària

Obres Públiques conclou la primera fase del carril de vianants i ciclistes d'Orihuela-Hurchillo amb l'objectiu d'assegurar la circulació

13/06/2022
Obres Públiques conclou la primera fase del carril de vianants i ciclistes d'Orihuela-Hurchillo amb l'objectiu d'assegurar la circulació
- La Conselleria té com a objectiu afavorir l'accessibilitat de residents d'Hurchillo al centre d'Orihuela mitjançant formes de desplaçament no motoritzades, més saludables i més sostenibles
- La Conselleria té com a objectiu afavorir l'accessibilitat de residents d'Hurchillo al centre d'Orihuela mitjançant formes de desplaçament no motoritzades, més saludables i més sostenibles


La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha finalitzat la construcció de la primera fase del carril de vianants i ciclistes d'Orihuela-Hurchillo a la CV-925, al terme municipal d'Orihuela.

Aquesta actuació té com a principal objectiu assegurar la circulació de vianants i ciclistes en condicions adequades de seguretat viària entre el nucli urbà d'Orihuela i la pedania d'Hurchillo.

Aquesta primera fase correspon al tram final de connexió amb Hurchillo i inclou també la passarel·la que es col·locarà pròximament sobre El Reguerón. Les obres s'han executat en un termini de tres mesos i han comptat amb una inversió 250.000 euros.

En concret, el carril té un traçat bastant rectilini i sensiblement pla, la qual cosa el fa especialment idoni per al passeig, siga a peu o amb bicicleta, així com per a afavorir l'accessibilitat dels residents d'Hurchillo al centre d'Orihuela mitjançant formes de desplaçament no motoritzades, més saludables i més sostenibles.

Així mateix, la fase executada té 655 metres de longitud, compta amb una secció de 2,50 metres d'amplària i s'ha dut a terme en quatre trams diferents, que ja tenen enllumenat urbà. En un primer tram, el carril discorre sobre una séquia entubada paral·lela a la carretera. En aquest tram s'ha executat una andana per a ciclistes i vianants elevada a manera de vorera.

En un segon tram, el carril discorre sobre una séquia paral·lela a la carretera i coberta per una llosa armada, on s'ha estés una capa de beurada que confereix al paviment característiques antilliscants, acabats estètics i de protecció, i, a més, s'ha col·locat un element de contenció per al trànsit de la carretera, atés el desnivell que hi ha.

En un tercer tram i per a salvar el llit de l'assarb major, o El Reguerón, s'ha previst l'execució d'una passarel·la de fusta tractada de 2,50 metres d'amplària i 21 metres de llum, recolzada sobre els brins de l'assarb, respecte de la qual s'està ultimant la fabricació en taller per a col·locar-la pròximament.

En un quart tram s'ha requerit l'execució d'un mur de contenció de blocs lleugerament armat, per a salvar el desnivell amb l'hort confrontant, i s'ha reposat el tancament metàl·lic preexistent de l'hort. En aquest tram s'ha executat el carril mitjançant una andana per a ciclistes i vianants elevada, que connecta amb les voreres existents a l'entrada d'Hurchillo.

Un carril de vianants i ciclistes de 2,5 quilòmetres

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat invertirà un total de 650.000 euros en les obres del carril de 2,5 quilòmetres, que connectarà Orihuela amb la seua pedania i transcorrerà adossat a la carretera CV-925, que registra una intensitat mitjana diària (IMD) de 1.853 vehicles.

L'execució d'aquestes obres s'ha dividit en fases per a facilitar la gestió municipal de disponibilitat dels béns afectats, ja que són moltes les parcel·les i les infraestructures de reg afectades.

La Conselleria materialitzarà l'execució total del carril de vianants i ciclistes entre Orihuela i Hurchillo en una segona fase i en un termini de sis mesos, una vegada obtinguda, per part de l'Ajuntament d'Orihuela, la disponibilitat dels sòls i dels elements restants afectats, la major part dels quals se situen entorn de la intersecció de la CV-925 amb el camí del Rincón del Portillo.

Aquesta obra s'emmarca en els objectius prioritaris de la Generalitat en matèria de facilitar la mobilitat sostenible i millorar la seguretat en entorns de travessies de nuclis urbans de població.

Galeria d'imatges