Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Projecte d’innovació

Josefina Bueno inaugura en Inescop un laboratori per a avaluar i millorar el confort del calcer

14/06/2022
  • El nou espai està destinat a investigar, validar i avaluar la confortabilitat del calcer des de la perspectiva de la salut i l’experiència de les persones usuàries
  • La consellera d’Innovació ha destacat el compromís del Consell “per donar estabilitat i fortalesa al sistema d’investigació valencià”
  • El Footwear UX-LAB ha comptat amb el finançament de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
  • El nou espai està destinat a investigar, validar i avaluar la confortabilitat del calcer des de la perspectiva de la salut i l’experiència de les persones usuàries
  • La consellera d’Innovació ha destacat el compromís del Consell “per donar estabilitat i fortalesa al sistema d’investigació valencià”
  • El Footwear UX-LAB ha comptat amb el finançament de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

 

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha visitat aquest matí el Footwear User Experience Lab (UX-LAB), el nou laboratori del Centre Tecnològic del Calcer (Inescop), especialitzat en calcer i centrat en cada perfil d’usuari, que compta amb les tecnologies més capdavanteres en l’àmbit de la salut i el confort. La consellera ha estat acompanyada pel secretari autonòmic d’Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan; la directora d’Innovació, Sonia Tirado, i l’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro.

Josefina Bueno ha destacat que aquest projecte conjunt entre la Conselleria d’Innovació i Inescop “contribuirà a augmentar la competitivitat del nostre teixit empresarial i donarà solucions que satisfacen la demanda cada vegada més exigent dels consumidors quant a qualitat, confort, personalització i sostenibilitat del calcer”.

A més, la consellera d’Innovació ha insistit en la importància de crear espais de treball i cooperació en R+D+I als instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana: “El nostre compromís és donar estabilitat i fortalesa al sistema d’investigació valencià”. Per a fer-ho, ha assenyalat que “dins de l’Estratègia d’especialització intel·ligent S3, el Govern Valencià inverteix 3,3 milions d’euros als instituts tecnològics per a generar projectes com aquest, que ens permeten afrontar amb garanties els reptes als quals s’enfronta la nostra societat”.

Per a Antonio Porta, president d’Inescop, “el confort, junt amb l’experiència d’usuari, no només formen part de les estratègies de diferenciació per a les empreses de calcer, sinó que són clau en la decisió de compra del producte”. En aquest sentit, Porta ha destacat la importància del disseny en el confort, i aquest és “un dels criteris que més influeix en la decisió de compra d’un parell de sabates i, des del punt de vista funcional, és l’aspecte més important”.

Per a poder dur a terme l’avaluació del confort del calcer, Inescop posa en marxa aquest espai demostrador amb les tecnologies més capdavanteres per a l’avaluació integral de calcer. “Les empreses podran accedir a solucions tecnològiques com l’anàlisi del moviment, la termografia, la digitalització o l’estudi de percepcions mitjançant tècniques neurocientífiques”, ha explicat Porta.

“L’ús d’aquestes tècniques, junt amb el coneixement i l’experiència dels nostres tècnics, en qüestions tan importants com la forma, el calçament, la talla i el confort”, fan que aquest espai esdevinga clau per a assessorar les empreses del calcer i que puguen “desenvolupar un producte de qualitat, únic i diferenciador”, ha assenyalat Porta.

Un espai per a les empreses i les persones consumidores

Garantir el benestar i la salut dels usuaris i usuàries de calcer és un altre dels objectius d’aquest nou espai. Per a fer-ho, el Footwear UX-LAB està preparat per a realitzar una avaluació integral del calcer en un entorn real amb persones usuàries, amb la finalitat d’atendre les necessitats preventives de la població i donar resposta a col·lectius amb patologies com la diabetis o l’obesitat.

Col·laboració Universitat, ciència i empresa

El nou espai demostrador per a l’avaluació integral de calcer no hauria sigut possible sense la col·laboració amb empreses i altres grups d’investigació i universitats. Gràcies a aquest espai, “les empreses podran posar el focus en el consumidor per a l’elaboració d’un producte millor i, en aquest sentit, obrir noves vetes de mercat amb un major grau d’exigència en la qualitat dels productes adquirits”, ha explicat Porta.

En definitiva, el que ha assolit Inescop amb el Footwear UX-LAB és “generar coneixement i desenvolupar suficient evidència científica per a implementar, en un mateix espai, criteris de salut, seguretat i sostenibilitat industrial, i poder dur a terme l’avaluació d’un dels béns de consum més comercialitzats: el calcer”, ha conclòs el president del centre tecnològic.