Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
Transporte público

La Generalitat oferirà servei ininterromput en el TRAM d’Alacant, del 21 al 24 de juny, per a facilitar la mobilitat durant Fogueres

18/06/2022
La Generalitat oferirà servei ininterromput en el TRAM d’Alacant, del 21 al 24 de juny, per a facilitar la mobilitat durant Fogueres
  • La consellera Rebeca Torró ha animat la ciutadania a “gaudir de la tornada de la festa de les Fogueres en transport públic” i ha recordat la baixada de preus, de fins a un 50 %, impulsada per la Generalitat
  • • La nit de Sant Joan hi haurà circulacions des de després de la ‘cremà’ fins a l’inici del servei de l’endemà
  •  La consellera Rebeca Torró ha animat la ciutadania a “gaudir de la tornada de la festa de les Fogueres en transport públic” i ha recordat la baixada de preus, de fins a un 50 %, impulsada per la Generalitat
  •  La nit de Sant Joan hi haurà circulacions des de després de la ‘cremà’ fins a l’inici del servei de l’endemà

La Generalitat, a través del TRAM d’Alacant, ha programat ampliacions del servei de trens i tramvies del 21 al 24 de juny durant tota la nit per a facilitar la mobilitat a alacantins, alacantines i visitants durant les festes de Fogueres. A més, el dia 20 s’ha programat una prolongació de les circulacions fins a les 3 de la matinada, aproximadament.

Els serveis especials previstos s’ofereixen en les línies 1, 2, 3 i 4. Per a augmentar la capacitat, els tramvies circularan en doble composició i, d’altra banda, els tren-TRAM de la línia 1 que uneixen Luceros i Benidorm realitzaran parada a Muchavista i Costa Blanca.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha animat la ciutadania a “gaudir de la tornada de la festa de les Fogueres als carrers d’Alacant en transport públic” i ha destacat que es tracta de “la millor opció per a moure’s ràpidament, còmodament i, a més, la menys contaminant”.

Així mateix, ha recordat que el començament de les Fogueres coincideix amb la posada en marxa del nou pla zonal del TRAM d’Alacant que, com ha reiterat, suposarà “un gran augment de competitivitat del transport públic de la Generalitat a Alacant i una important baixada dels preus de fins a un 50 %”.

Servei tota la nit

A partir del 21 de juny i fins al 23, hi haurà tramvies durant tota la nit fins que es reinicie el servei regular del matí. Les freqüències de pas de l’L2 seran cada 15 minuts i les de l’L3 i L4 seran cada 20 minuts; hi haurà tres circulacions entre Luceros i Benidorm, amb eixides de la capital a les 23.31, 01.11 i 02.51 hores, i quatre de retorn des de la ciutat turística per excel·lència a les 23.25, 01.13, 02.53 i 04.20 hores.

El dia 24, la nit de la ‘cremà’, hi haurà freqüències cada 15 minuts en la línia 2, fins a les 02.08 hores; cada 20 minuts en la línia 3, fins a les 05.41 hores, i en la línia 4, fins a les 5.01 hores. A més, hi haurà tres trens de Luceros a Benidorm, a les 23.31, 01.11, 1.31, 2.51 i 3.00 hores, i quatre de Benidorm a Luceros, a les 23.25, 01.13, 2.33, 2.53, 4.20 i 4.50 hores.

Per a més informació sobre els serveis, es poden consultar els horaris de pas, a banda de les estacions i parades de TRAM, en el telèfon d’informació d’atenció al client (900 72 04 72), així com en la pàgina web www.tramalacant.es, en xarxes socials i en l’app oficial de TRAM d’Alacant.

Tancament temporal de Luceros durant les ‘mascletaes’

Com en anys anteriors, FGV, en coordinació amb els serveis municipals de seguretat, tancarà la parada de Luceros, del 18 al 24 de juny, a les 13.30 hores fins a 14.20 hores aproximadament, a causa del perill que pot representar que les instal·lacions romanguen obertes durant l’espectacle pirotècnic que s’ofereix just damunt d’aquesta estació.

FGV i l’Ajuntament han acordat que el tancament es faça pel menor temps possible per a no interferir en el servei ferroviari i, en qualsevol cas, la propera estació de Mercado romandrà oberta per a donar servei a les persones.

Castells de focs artificials

Del 25, dia de la primera sessió de focs a la platja del Cocó, al 29, el TRAM d’Alacant també ha programat serveis nocturns en les línies 2, 3 i 4.

Els trens i tramvies addicionals circularan fins a l’estació de Luceros abans del llançament dels castells de focs artificials i, a partir de les 00.45 hores i fins a les 02.15 hores, hi haurà quatre trens de Luceros a Sant Vicent, uns altres quatre a El Campello i tres més a Plaça de La Coruña per a facilitar l’accés i la retirada als qui vulguen gaudir de les sessions del concurs internacional de focs artificials que es llancen cada dia a les 24.00 hores des de la platja.

Galeria d'imatges