Presidència
Excel·lència turística

Turisme concedeix la bandera Qualitur a 179 platges de 38 municipis de la Comunitat Valenciana

22/06/2022
Foto de grupo con los galardonados
  • El secretari autonòmic de Turisme ha lliurat a Alboraia les banderes que certifiquen l’excel·lència a les platges de la Comunitat Valenciana
  • Per províncies, han rebut el reconeixement 11 municipis de la província d’Alacant, 11 de Castelló i 16 de la província de València
  • Colomer assenyala que “la bandera Qualitur certifica que una platja és alguna cosa més, és una experiència turística”

Turisme ha concedit la bandera Qualitur 2022 a 179 platges de 38 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat, que avalen l’excel·lència en més del 63 % de les platges del litoral de les tres províncies.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat a Alboraia la bandera Qualitur a 38 municipis, 11 dels quals són de la província d’Alacant, 11 de la província de Castelló i 16 de València.

Colomer ha destacat que el reconeixement de la Q de qualitat és un dels actes més significatius de l’agenda anual de Turisme, i ha posat l’accent en el fet que “la bandera Qualitur certifica que una platja és alguna cosa més, és una experiència turística”, al mateix temps que ha reconegut “l’esforç dels municipis per oferir platges amb serveis, sostenibles i accessibles a tots”. 

El responsable de Turisme s’ha mostrat, una vegada més, partidari d’apostar per la qualitat certificada, perquè, a judici seu, “el que no avalues, es devalua”. És per això que ha agraït el model i la gestió dels municipis turístics costaners de la Comunitat Valenciana, cosa que ha permés situar la nostra destinació com a líder en aquests reconeixements.

“Som líders en qualitat certificada –ha assenyalat Colomer–, resultat d’una obra col·lectiva”, i en aquest context ha animat els assistents a “no acomodar-se per ser líders, sinó que ens ha d’asfixiar i estrényer encara més, per a continuar treballant, perquè tot el que es cristal·litza està mort”, hi ha afegit.

Finalment, durant la seua intervenció en aquest acte de lliurament, en el qual han participat també el director general de Turisme, Herick Campos, i l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, Colomer ha felicitat tots els municipis guardonats, “perquè hem fet d’això una causa d’estat i hem anat a millor”, ha apuntat.

Bandera Qualitur per províncies

La Comunitat Valenciana és la segona comunitat autònoma en el rànquing de platges certificades en l’àmbit nacional. Per províncies, Alacant és una de les que més platges certificades té, amb un total de 86 situades en 11 municipis, que són Altea, Alacant, Benidorm, Benissa, el Campello, Dénia, Orihuela, Pilar de la Horadada, Santa Pola, Torrevieja i la Vila Joiosa.

La província de Castelló és la que més increment de certificats ha obtingut enguany, amb 2 Q de Qualitat Turística noves. Aquest estiu hissaran la bandera Qualitur 52 platges d’11 municipis, i aquests són Alcalà de Xivert - Alcossebre, Almenara, Benicàssim, Borriana, Castelló de la Plana, Moncofa, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca i Vinaròs.

Per la seua banda, la província de València és la que més certificats ostenta, que es distribueixen en 86 platges de 16 municipis. En nombre de platges certificades, hi destaquen Cullera i Oliva, amb 6 platges, i la ciutat de València, amb 7 certificats. També disposen de bandera Qualitur les platges d’Alboraia, Bellreguard, Canet d’en Berenguer, Gandia, Miramar, Piles, la Pobla de Farnals, el Puig de Santa Maria, Puçol, Sagunt, Sueca, Tavernes de la Valldigna, València i Xeraco.