Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Universitats

La Generalitat amplia i flexibilitza l'accés a les beques Erasmus+ i als Premis d'Excel·lència per a arribar a més estudiants

10/04/2022
La Generalitat amplia i flexibilitza l'accés a les beques Erasmus+ i als Premis d'Excel·lència per a arribar a més estudiants
- La consellera d'Universitats, Carolina Pascual, valora l'esforç del Govern Valencià perquè ningú renuncie als seus estudis per raons econòmiques
- La consellera d'Universitats, Carolina Pascual, valora l'esforç del Govern Valencià perquè ningú renuncie als seus estudis per raons econòmiques


La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital continua impulsant una política de beques que permeta que cap estudiant haja de renunciar als estudis per raons econòmiques i en la qual es reconega l'esforç acadèmic. Per a fer-ho, ha adequat les bases que regulen les convocatòries de les beques Erasmus+ i les dels Premis a l'Excel·lència Acadèmica, amb la finalitat d'arribar a més estudiants universitaris i de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV).

En les noves bases reguladores de les Beques Erasmus+, la Conselleria d'Universitats obri la porta a la incorporació en pròximes convocatòries a estudiants de màster, tercer cicle o doctorat, amb la qual cosa s'amplien els estudis susceptibles de ser subvencionats amb aquesta beca i, per tant, el nombre d'estudiants que hi poden accedir.

A més, en la seua aposta per assolir la mobilitat internacional dels i les alumnes, s'ha decidit eliminar la condició d'estar empadronat a la Comunitat Valenciana per a optar a les ajudes, així com el criteri puntuable de ser beneficiari o beneficiària d'una beca del Ministeri.

Per la seua banda, les beques de promoció a l'excel·lència acadèmica passen a esdevindre els Premis a l'Excel·lència Acadèmica d'Estudis de Grau de les universitats públiques valencianes i dels centres adscrits a l'ISEACV, a fi de reconéixer i recompensar el mèrit i la capacitat acreditada en els estudis.

Amb els nous premis, els beneficiaris i les beneficiàries obtindran un reconeixement a la seua excel·lència acadèmica que puntuarà en l'expedient de l'alumnat com a mèrit en barems universitaris i administratius a l'hora formalitzar un contracte o continuar amb la seua carrera investigadora, amb la qual cosa milloraran les seues possibilitats d'accedir al mercat laboral.

Al seu torn, també preveuen una ampliació del nombre de beneficiaris i beneficiàries, ja que es garanteix almenys un premi d'excel·lència per grau, i en els graus que tenen un elevat nombre d'egressats es donarà, a més, un premi en funció de la ràtio d'alumnes.

En la convocatòria anterior, la dotació econòmica consistia en l'exempció de taxes d'un curs de formació. Amb les noves bases, l'import econòmic s'homogeneïtza, ja que cada beneficiari i beneficiària rebrà la mateixa quantitat en concepte de premi, i podrà destinar els diners a allò que considere millor, amb la qual cosa es vol reconéixer la trajectòria i l'esforç acadèmic de l'alumnat.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha insistit en la voluntat que té el Govern Valencià de donar facilitats a l'alumnat i ha recordat que la Generalitat Valenciana ha duplicat la inversió destinada a beques universitàries des de 2015.

Aquest compromís del Consell amb la flexibilització de l'accés a les beques Erasmus+ i els nous Premis a l'Excel·lència Acadèmica s'uneix a les modificacions que ja es van introduir en les beques salari, de les quals es va ampliar la convocatòria a totes i tots els estudiants per a tots els cursos, inclosos els màsters habilitants, i en què es prestava una especial atenció als col·lectius més desfavorits amb la finalitat que ningú haja de renunciar als seus estudis per raons econòmiques.
El termini per a presentar observacions a aquestes bases és de quinze dies a comptar de l'endemà de la publicació de la resolució en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana', mitjançant la remissió d'un escrit a dguniversitats@gva.es.
Les bases es poden consultar en el web següent:
consulteu ací.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

- Declaracions de la consellera d'Universitats, Carolina Pascual