Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

El Consell finança l'accés i la formació en competències digitals a més de 450 persones amb diversitat funcional o discapacitat

22/04/2022
- Finança amb 150.000 euros el desenvolupament d'un mínim de 40 actuacions de formació que arribaran a més de 450 alumnes
- Finança amb 150.000 euros el desenvolupament d'un mínim de 40 actuacions de formació que arribaran a més de 450 alumnes


El Ple del Consell ha aprovat la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i el Comité d'Entitats de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI-CV) per a fomentar l'accés a les tecnologies de la informació i la formació en competències digitals a persones amb diversitat funcional o discapacitat durant l'exercici 2022.

La Generalitat finança amb un total de 150.000 euros el desenvolupament d'un mínim de 40 actuacions de formació, que permetran la formació en competències digitals de més de 450 alumnes que pertanyen a tres col·lectius o públics diferents.

El conveni se subscriu dins l'estratègia de la Direcció General de Lluita contra la Bretxa Digital que promou la inclusió digital com a factor de la inclusió social, aprofitant l'ús de les TIC per a contribuir a millorar la qualitat de vida d'aquelles persones en risc d'exclusió, les seues relacions socials i les seues possibilitats de promoció, treballant pel desenvolupament d'una societat digital inclusiva basada en la igualtat d'oportunitats.

En primer lloc, el conveni preveu accions formatives destinades a millorar les competències digitals de les persones amb diversitat funcional o discapacitat, les quals assoleixen les cinc àrees competencials del Marc valencià de competències digitals (DIGCOMP-CV), que són les següents: informació i alfabetització de dades, comunicació i col·laboració, creació de contingut digital, seguretat i resolució de problemes.

En segon lloc, s'estableixen accions encaminades al foment i la promoció de les persones i els docents encarregats de la transmissió dels coneixements digitals a les persones amb diversitat funcional o discapacitat, i se'ls dota de la metodologia didàctica necessària per a transmetre els seus coneixements.

Finalment, es dirigeixen accions formatives en accessibilitat digital per a persones que desenvolupen i gestionen continguts, aplicacions i pàgines web per a previndre la bretxa digital, mitjançant la impartició de mòduls de formació en accessibilitat digital bàsica, mitjana i avançada.

La formació s'impartirà als municipis de la Comunitat Valenciana, i les despeses que finança la Generalitat són aquelles despeses corrents del funcionament i el personal necessaris per al compliment satisfactori del conveni.

Sempre que les circumstàncies ho permeten, la formació serà de caràcter presencial i comptarà amb un alumnat d'entre 8 i 12 persones. La formació en línia comptarà amb un alumnat aproximat de 20 persones.