Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
Reunió de treball

L'AVI es reuneix amb Verne Group per a conéixer les seues activitats innovadores i de formació en tecnologia

21/04/2022
- L'Agència visita les instal·lacions de l'empresa tecnològica i s'interessa per les seues activitats en matèria de formació especialitzada
- L'Agència visita les instal·lacions de l'empresa tecnològica i s'interessa per les seues activitats en matèria de formació especialitzada


L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut una reunió de treball amb Verne Technology Group per a conéixer de primera mà les accions que en matèria d'innovació i formació en noves tecnologies està desenvolupant aquesta empresa alacantina.

En la trobada han participat el CEO de Verne Group, Gianni Cecchin; el responsable de comptes del sector públic, Enrique Polo; així com el director de Portfolio i solucions del grup, Sergio Rodríguez; mentre que, per part de l'AVI, han assistit el vicepresident executiu, Andrés García Reche; la secretària general, Olivia Estrella; i el subdirector general de Programes d'Innovació, Roberto Arnau.

Al llarg de la reunió, Verne ha exposat les seues diferents línies de negoci i capacitats, que aprofundeixen en la digitalització i la transformació tecnològica, al mateix temps que ha mostrat la seua disposició a col·laborar amb les iniciatives impulsades des de l'Administració per a potenciar el desenvolupament i implantació de les TIC en la Comunitat Valenciana. La companyia alacantina ja forma part de l'ecosistema de Districte Digital i ha iniciat un procés de col·laboració amb Labora a fi de reforçar la capacitació tecnològica de les persones en situació de desocupació.

De fet, Verne ha posat en marxa la seua pròpia escola de formació en tecnologia, Verne Academy, que ha presentat amb detall a l'Agència. Aquesta iniciativa proporciona cursos i màsters sobre disciplines relacionades amb les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), dirigits tant a particulars com a empreses.

"El nostre propòsit és contribuir a superar la bretxa digital i impulsar l'especialització en les últimes tecnologies que demanda el mercat laboral. Aconseguir un teixit empresarial caracteritzat per la innovació i la digitalització només serà possible a través de la formació. Formar els professionals hui contribueix directament al creixement econòmic, empresarial i emprenedor de demà", ha expressat Gianni Cecchin.

Sobre aquest tema, el vicepresident executiu de l'AVI, Andrés García Reche, ha insistit en la necessitat de proporcionar instruments formatius a mesura de les empreses que faciliten la cobertura dels nous perfils professionals que demanda el teixit productiu, especialment de les competències relacionades amb les tecnologies habilitadores.

"En l'AVI disposem d'ajudes específiques per a incentivar la formació de persones doctorandes en empreses, així com la incorporació d'especialistes amb titulació universitària i persones tecnòlogues amb grau superior d'FP. Així mateix, tant l'aliança Inndromeda, com la Learning Factory que estem impulsant a Elx ajudaran al fet que les empreses de la Comunitat Valenciana adquirisquen els coneixements i habilitats imprescindibles per a la incorporació de tecnologies habilitadores en el teixit empresarial", ha precisat.

Verne Technology Group és una companyia tecnològica alacantina amb més de 40 anys d'experiència, especialitzada en telecomunicacions i TIC, que dona faena a més de 2.000 persones i acredita una presència destacada tant en el mercat espanyol, com a Alemanya, Portugal i el Marroc. Així mateix, disposa d'una acadèmia de formació en noves tecnologies, Verne Academy, des de la qual s'ofereix formació en línia i presencial sobre les últimes tecnologies del mercat.