Presidència

Colomer: "L'esport és un gran aliat per a desestacionalitzar i millorar la rendibilitat del turisme"

27/05/2022
Colomer: 'L'esport és un gran aliat per a desestacionalitzar i millorar la rendibilitat del turisme'
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en Turesport, el I Congrés de Turisme i Esport que acull Vila-real
- El programa CreaTurisme, que impulsa la Generalitat, supera el miler d'empreses que busquen transformar recursos en productes i experiències
- El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en Turesport, el I Congrés de Turisme i Esport que acull Vila-real
- El programa CreaTurisme, que impulsa la Generalitat, supera el miler d'empreses que busquen transformar recursos en productes i experiències



El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que "l'esport és un gran aliat per a desestacionalitzar el turisme, així com per a la millora de la rendibilitat del sector", dos dels grans objectius en la política turística del Consell.

Colomer ha fet aquestes declaracions en el I Congrés Internacional de Turisme i Esport, Turesport, que té lloc a Vila-real, on ha compartit taula de debat amb la responsable de Relacions Externes del Vila-real CF, Paloma Masó, i el director de l'àrea esportiva de l'Ajuntament de Vila-real, José R. Cantavella.

Durant la seua intervenció en el debat, que ha tractat sobre 'Un nou fenomen turístic', Colomer ha assegurat que "posicionar la província de Castelló com a gran teatre d'operacions és possible", ja que, a parer seu, "compta amb els atributs suficients per a ser un referent en turisme actiu".

Per al secretari autonòmic de Turisme, "els territoris que es preocupen pels Objectius de Desenvolupament Sostenible, per l'atenció de les persones i pel territori són els que millor es posicionaran a mitjà termini".

CreaTurisme, clau per a impulsar el producte

D'altra banda, el titular de Turisme ha advocat per fer valdre les experiències que des de la Comunitat Valenciana, i des de la província de Castelló en particular, es poden oferir per a ser destinació de referència en turisme esportiu.

En aquest sentit, ha apuntat que el programa CreaTurisme, impulsat pel seu departament, ha superat les 1.000 empreses que busquen transformar recursos en productes i comercialitzar-los perquè arriben al mercat. "Des de Turisme les acompanyem en aquest procés, i hi afegim també la promoció i el màrqueting", ha assenyalat.

Finalment, Colomer ha insistit en el fet que "el turisme transformador ens interessa molt", i s'ha mostrat partidari de "professionalitzar i superar l'amateurisme per a enfrontar-nos a un mercat cada vegada més exigent".

Turesport és un congrés per a compartir experiències tècniques i professionals, integrat en un espai natural, on també se celebra la I Fira Experiencial Turesport 2022, un catàleg de tota l'oferta turística i esportiva de la província de Castelló.

Galeria d'imatges