Presidència
Relacions externes

El secretari autonòmic per a la Unió Europea es reuneix amb la cònsol de Polònia

30/05/2022
El secretari autonòmic per a la Unió Europea es reuneix amb la cònsol de Polònia
- Joan Calabuig i Karolina Cemka han manifestat la voluntat d'impulsar acords en el sector de l'automòbil i l'àmbit de la llengua i la cultura
- Joan Calabuig i Karolina Cemka han manifestat la voluntat d'impulsar acords en el sector de l'automòbil i l'àmbit de la llengua i la cultura


El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha mantingut una reunió de treball amb la cònsol de Polònia, que ha estat acompanyada per la vicecònsol i el cònsol honorari polonesos, Nina Musial i Ramón Sentís Durán, respectivament.

Es tracta de la primera visita que Karolina Cemka realitza a la Comunitat Valenciana. Durant la reunió amb el secretari autonòmic, la cònsol ha agraït aquesta trobada i ha recordat que són més de 10.000 els ciutadans de Polònia que resideixen a la Comunitat Valenciana. A més, ha destacat que el territori valencià és molt apreciat pels polonesos i poloneses, atesa la seguretat, el clima, la gastronomia i el desenvolupament econòmic.

Durant la trobada, els dos representants han abordat les nombroses possibilitats de col·laboració que ofereixen els dos territoris. En aquest sentit, han manifestat la voluntat d'impulsar acords en sectors com l'automòbil, pel fet que Polònia és el tercer país europeu en fabricació de vehicles.

A més, el secretari autonòmic i la cònsol han tractat temes relacionats amb la llengua i la cultura. En concret, s'ha plantejat la col·laboració per a impulsar l'aprenentatge del polonés amb l'adequació d'espais, així com la realització, amb l'ajuda de la Generalitat, d'exposicions i mostres relacionades amb Polònia.

Sobre la conveniència de continuar impulsant relacions entre la Comunitat Valenciana i diverses regions poloneses, el secretari autonòmic ha recordat que ja hi ha establits vincles amb les regions de Warmia Mazury, Mazòvia i Pomerània. També s'ha referit a la visita que van fer a la Comunitat, en 2018, representants del Parlament de la regió de Wielkopolska per a conéixer les polítiques de suport a la internacionalització i a l'emprenedoria que desenvolupa l'Ivace.

Galeria d'imatges